SAÜ'de hedef, 15 bin yabancı öğrenci

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversiteye başvuran yabancı öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, "İlk yıl 2 bin 500 kişi, geçen yıl 9-10 bin öğrenci başvurdu. Bu yıl 15 bin başvuru bekliyoruz" dedi.

Rektör Elmas yaptığı açıklamada, amaçlarının dünyaya açık öğrenci yetiştirmek olduğunu belirterek, kalite ve akreditasyon çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Öğrencilerin kendisini geliştirebileceği mekanların üniversitelerinde 7/24 açık olduğunu ifade eden Elmas, "Bir öğrencinin sınıf içi, sınıf dışı ve oturduğu mekanları, aslında öğrenme ve geliştirme atmosferine dönüştürmeye çalışıyoruz. Buraya gelen bir öğrenci 7/24 bu atmosferin içinde kendini hissedecek, hem mesleğiyle ilgili bilgi ve beceri alacak hem de donanım ve yetkinlik kazanıp üniversitemizden mezun olacaktır. O bakımdan gençleri üniversitemizde okumaya davet ediyorum. Gelsinler, birlikte güzel 4 yıl geçirelim" diye konuştu.  

"Birçok ülkeden öğrenci SAÜ'de buluşuyor"


Rektör Elmas, üniversiteye başvuran öğrenci sayısının sürekli arttığını dile getirerek, "Bu yıl da geniş kontenjanımız var. Biz istiyoruz ki bu sayıları dolduralım. Tabi ki burada niteliği, kalitesi önemli. Başvuran öğrenci sayısı her yıl artmakta. İlk yıl 2 bin 500 kişi, geçen yıl 9-10 bin öğrenci başvurdu. Bu yıl 15 bin başvuru bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Sakarya'nın tam bir öğrenci kenti olduğunu vurgulayan Muzaffer Elmas, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Orta Doğu'dan çok sayıda öğrencinin buraya geldiğini söyledi.

Elmas, onları "misafir öğrenci" olarak nitelendirdiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bu sene de kontenjanımız 2 bine yakın. Her alanda kontenjanımızı açtık. Bunlar aslında bizim geleceğimizin yatırımları, bunların hepsi ülkemizin birer elçisi olacaklar. O bakımdan onlara çok çok önem veriyoruz, onları burada gerçekten misafir gibi algılıyoruz. Ona kattığımız her değer, yarın ülkemizin dış ülkelerde algılanmasında büyük katkı sağlayacak. Bu, çok önemli bir husus. Türkiye zaten bu konuda kapıları açtı, bunun çok büyük yararını ileride göreceğiz."

"Sakarya, öğrencisine sahip çıkıyor"

Kentte vakıf ve devlet üniversitelerinin çoğaltılabileceğini kaydeden Prof. Dr. Elmas, "SAÜ'de ziraat, veterinerlik ve eczacılık fakülteleri yok. 85'e yakın farklı bölümümüz var. O yüzden bunlar eklenebilir. Diş hekimliğini açtık, bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor, seneye  inşallah oraya da öğrenci alırız. Çoğu birimler burada var aslında" diye konuştu.

Muzaffer Elmas, öğrencilerin şehir kültürüyle nitelik kazanmasını istediklerini vurgulayarak, "Sakarya, bu konuda çok gelişme gösterdi. Ulaşım konusunda zorluklar vardı, şimdi duyuyoruz yeni ulaşım araçları da alınıyor. Burada öğrencilik çok rahat onu söyleyebilirim, biliyoruz başka yerleri, atmosferleri. Bir de öğrenciler zaten birbirleriyle etkileşim halindeler. Buradan mezun olan, okuyan öğrencilerimizi düşünsünler, kıyaslasınlar. Bence şehir de artık öğrenciye sahip çıkmaya başladı" ifadesini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]