SAÜ'de 'en uzun gece' canlandırıldı

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından, “Bu Topraklar İçin: Bir Halkın Kahramanlık Öyküsü” isimli bir gösteri düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Nevidans Sahne Sanatları Topluluğu tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlenen “Bu Topraklar İçin: Bir Halkın Kahramanlık Öyküsü” isimli gösteri, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, akademisyen ve öğrenci katılım gösterdi.

Genel Sanat Yönetmenliğini ve Koreografisini Yrd. Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz, Senaryo, Kurgu ve Dans Yönetmenliğini Arş. Gör. Umut Erdoğan, Müzik Yönetmenliğini Öğr. Gör. Tuncay Kardaş, Dans Eğitmenliğini Öğr. Gör. Yiğit Hakan Ünlü ve Görüntü Yönetmenliğini ise Tansu Sayıner’in üstlendiği "Bu Topraklar için Bir Halkın Kahramanlık Öyküsü" isimli gösteriye, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü katkıda bulundu. Etkinliğin, 15 Temmuzda meydana gelen olayları çok iyi bir şekilde yansıttığını belirten Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, gösteride emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 15 Temmuz hain darbe girişimini, kahraman milletimiz ile bertaraf ettik. Biz üniversite olarak bu konunun anlatılması hususunda çalışmalarda bulunuyoruz. Çok kısa bir zamanda hazırlanan bu gösteride emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum. Bu gösterinin başka yerlerde de sahnelemesini ümit ediyorum” dedi.

Tarihte birikmiş olan kültür hazinelerini sanat aracılığıyla anlatmanın ve aktarmanın önemli bir görev olduğunu belirten Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Hatice Selen Tekin, “Tarih boyunca ülke bütünlüğümüze herhangi bir saldırı olduğunda birlik halinde durabilmeyi başarmış bir milletiz. 15 Temmuz'da yine bir olmayı başardık. Bugün 15 şehitleri anısına gerçekleştireceğimiz gösteriye katkılarından dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gösteri, çiçek takdimlerinin ardından sona erdi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]