SAÜ'de ''Dört kapı'' konuşuldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi’nde ‘Dört Kapıyı Anlamak’ isimli etkinlik düzenlendi.

Dört Kapı Öğrenci Topluluğu tarafından, İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda 14 Şubat Salı günü düzenlenen etkinlik tasavvuf müziği dinletisi ile başladı.

Daha sonra, İlahiyatçı Yazar Doç. Dr. Emin Işık “Dört Kapıyı Anlamak” başlıklı bir konferans verdi. Konuşmasında tasavvuf, medeniyet ve irfanın Osmanlı’nın tanınmasıyla daha iyi anlaşılabileceğini ifade eden Dr. Işık, iklimimizin kendisine özgü bir musiki, mimari ve ezan okuma tarzına sahip olduğunu belirtti. Farklı alanlarda kültürümüzün zenginliğini temsil eden bazı örnekler veren Işık, bu zenginlikleri ve milli değerlerimizi tanımamızın son derece önemli olduğunu vurguladı.

İyi insan olmanın önemine dikkat çeken Işık “Dinin de, ibadetin de , tasavvufun da, tarikatın da, zikrin de, tesbihin de hepsinin esas hedefi iyi insan olmaktır. Allah’a layık kul olmaktır. Ahlak sahibi insan olmaktır. İyi insan nedir? Allah’a görevlini yapan, insanlara olan ahlaki görevlerini yerine getirendir. Dinin gayesi, ibadetin gayesi kibri kırmaktır. Günde 80 defa secdeye varıyor adam, burnu bir karış havada, secdenin ne manası kalıyor bu kibirle” diye konuştu.

Tasavvufun gayesinin Peygamberimizin hayatını yaşamak olduğunu belirten Emin Işık “Büyük alimler büyük tasavvuf erbapları hep Allah’ın yolundan giderek bulmuşlardır yollarını. Fatiha’da da bize emredilen budur: “Bizi doğru yola ilet”. Sapıtmamış, sapmamış, hak yolunda olanın yolu bu yol” diye konuştu.

Konferansın ardından, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından, Doç. Dr. Emin Işık’a hediye takdim edildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]