SAÜ'de 90 bin öğrenci ders başı yapacak

Sakarya Üniversitesi’nde yeni eğitim-öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Bu yıl kayıt olan 20 bin yeni öğrenciyle birlikte yaklaşık 90 bin öğrenci ders başı yapacak.

Sakarya Üniversitesi’ne bu yıl 10 bin 672 lisans, 7 bin 127 önlisans, 3 bin lisansüstü ve bin 261 yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplamda 20 bin 804 öğrenci kayıt yaptırdı. Yeni gelen öğrencilerle birlikte öğrenci sayısı toplamda 90 bine ulaştı.

Yeni akademik yılın başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Türkiye’nin 16 Temmuz’da yeni bir sabaha uyandığını hatırlatarak şunları söyledi:

“2016-2017 eğitim öğretim yılına her zamankinden farklı duygularla giriyoruz. 15 Temmuzda haince kalkışılan darbe girişimini, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kahraman halkımız ve güvenlik güçlerimizin her türlü takdirin üzerinde olan direnişi ile atlatarak yepyeni bir 16 Temmuz sabahına uyandık. Bu tablo, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte hepimizin vatanımıza ve milletimize karşı olan sorumluluklarını artırdı. Bizler, krizleri “fırsat”a çeviren değil, her şerde bir “hayır” gören coğrafyanın evlatları olarak üzerinde oturduğumuz geleneği, insani değerlerle en üst noktaya taşımak zorundayız.”

Üniversite olarak hedefleri yüksek, değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen dünyaya açık bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Elmas, mesajına şöyle devam etti:

“Üniversiteler, ülkemiz ve dünya sorunları ile ilgilenen, onlara çözüm arayan, özgür düşünen ve fikirlerini özgürce paylaşan bireyler yetiştiren, ideallere değer verilen ve onları gerçekleştirebilmeniz için ufkunuzun açıldığı, sizleri yüksek becerilerle donatacak yerlerdir. Ülkemizin 2023 ve sonrasındaki hedeflerine ulaşması, üniversitelerimizin bu niteliklere sahip, çağımızın gerektirdiği bilgi yarışında en ön saflarda yer alan; üretken, çalışkan ve yenilikçi bireyler yetiştirmesiyle mümkün olacaktır. Üniversite olarak gayemiz hedefleri yüksek, değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlerle bir arada çalışabilen, değişime ayak uydurabilecek ve liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmektir.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, kampüs içi ve kampüs dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını oldukça önemsiyoruz. Bizimle olduğunuz ve olacağınız süre boyunca bireysel gelişiminiz birçok bilim, sanat, spor ve kültür faaliyetleri ile de desteklenmiş ve desteklenmeye devam edilecektir. Her gün kampüsün birçok noktasında özellikle öğrenci kulüpleri aracılığıyla düzenlenen seminer, konser, tiyatro, sinema, söyleşi gibi çeşitli sosyal ve düşünsel faaliyetlere katılarak ilk günlerinizden itibaren çok yönlü olarak gelişebilmenizi arzu ediyoruz.”

Üniversite olarak öğrenci merkezli ve şeffaflık anlayışı çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Elmas

“Üniversitesi ailesi, birlikte el ele verip daha çok çalışarak, üreterek, gayret göstererek geleceğe daha güçlü, daha inançlı, daha azimli biçimde yürüyecektir. Tüm çalışanlarımızla birlikte, bu hedefler doğrultusunda, birbirimize destek olacağımıza ve Sakarya Üniversitesinin her alanda öncü konumunun devam ettirileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek mesajına son verdi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]