SAÜ Teknoloji Fakültesi'nden MÜSİAD'a ziyaret

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık MÜSİAD Sakarya Şube Yönetiminin konuğu oldu, projelerini ve görüşlerini paylaştı.

Ev sahibi olan MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Ahmet Genç, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı MÜSİAD çatısı altında ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini ifade ederken, Sakarya Üniversitesi’nin şehrin en önemli kurumlarından biri olduğuna vurgu yaptı.

“Hocalar Ulaşılmaz Üniversite Girilmez Bir Yer Değildir”


Dekan Sarıbıyık, yönetim kuruluna hitaben yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: 3+1 ve 7+1 projesi için birçok istişareler yaptık ve ilimizin STK’ları ile görüştük olumlu sonuçlar alarak hep birlikte bu projeyi üniversitemizde hayata geçirdik. Sakarya’da uygulanmaya konulan bu model çok büyük bir cesaret göstergesidir. İnsanlar hocaları ulaşılmaz üniversiteyi girilmez olarak görmekteydi insanlara böyle bir şeyin olmadığını gösterdik aynı zamanda doğru bir gelecek planlaması için bir ışık yaktık. Biz şimdi bir adım daha ileri giderek bu projeyi Türkiye genelinde tüm üniversitelerde hayata geçirmeyi istiyoruz. İşte bu noktada siz sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var. Üniversitelere bu projenin bir hayal değil gerçekleştirilebilir bir model olduğunu anlatarak yaygınlaştırılmasını sağlamalıyız.

‘Sektör Danışma Kurulları’ Kazan Kazana Dönüşecek Bir Uygulama

Üniversite olarak yapmayı arzu ettiğimiz bir diğer önemli uygulamada: Sektör Danışma Kurulu oluşturması olduğunu ifade eden Sarıbıyık: Ders programlarının oluşturulmasından tutunda birçok konuda iş dünyamızın temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunmak maksadıyla önemli bir çalışma üzerindeyiz. Bu her yönden kazan kazana dönüşecek bir proje, hem öğrenci açısından hem hoca açısından hem de işletme açısından, her türlü faydalı bir uygulama. Bu noktada sizlerin katkı ve desteklerinize her zaman ihtiyacımız var siz zaten bu destekleri veriyorsunuz o destekler için hassaten hem heyetinize hem üye iş adamlarınıza teşekkür ederim.

Haydi, İş Dünyası Üniversiteye


Üniversite sanayi iş birliğini geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık: Sakarya Üniversitesi’nce yeni hayata geçirilen bir uygulamada, iş adamı ya da bir iş yerinde çalışıyor ve işyeri tarafından destekleniyor olmak koşuluyla talep eden çalışanlara yönelik koşulsuz yüksek lisans imkânıdır. Burada beklenen sanayiinin sorunlarına çözüm üretecek proje oluşturulması hususunda faydalı bir uygulama olmasıdır dedi.

Şube Başkanı Ahmet Genç; Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Teknoloji Fakültesinin 3+1 ve 7+1 projesinin işadamları yani bizler için gerçekten önemli bir proje olduğunu ifade etti. Ayrıca bizlerin nitelikli personel ihtiyacını büyük ölçüde karşılamamıza vesile oldu. Bu Projenin Sakarya ile sınırlı kalmaması Türkiye genelinde duyurulması için MÜSİAD olarak elimizden geleni yapacağız İnşallah böyle güzel projeler her ilde uygulamaya konulur dedi.  Genç, SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve ekibine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]