SAÜ Profesöründen, Dişli'ye anlamlı hediye

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Arif Bilgin, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret ederek, kendi kitabı olan Türk Mutfağı Kültürü ile Kültür Bakanlığı tarafından yayınlanan Osmanlı Arşivi Galerisi adlı 2 adet kitap hediye etti.

Adapazarı Belediyesi’nin geçen hafta düzenlediği “Ermeni Meselesi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan ABD’li Prof. Dr. Mccarthy’in gelmesine vesile olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr.Arif Bilgin, Başkan Dişli’ye 2 anlamlı kitap hediye etti. Başkan Dişli’nin tarihe olan ilgisinden dolayı Dişli’ye Osmanlı Tarihi Arşivi ve Türk Mutfağı Kültürü’nü anlatan kitap hediye eden Prof. Dr. Arif Bilgin, kitabında Osmanlı mutfağı ile ilgili birçok ilginç ayrıntının yer aldığını ifade etti. Osmanlı Tarihi Arşivi kitabı hakkında da bilgi veren Bilgin, her iki kitaptaki ilginç ayrıntıları Başkan Dişli ile paylaştı. Dişli, Osmanlı tarihi ile ilgili birçok detayın olduğu tarih kitaplarını ilgiyle inceledi.

Kendisine armağan edilen 2 anlamlı kitaptan dolayı SAÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Bilgin’e teşekkür eden Başkan Dişli, “Tarihçiler sürekli araştıran, tarihini en ince derinliklerine kadar öğrenmeyi görev bilen kişilerdir. Bu yüzden hem zor hem çok önemli bir meslek yapıyorsunuz. Tarihimizi gelecek nesillere ulaştıracak olmanız çok onurlu bir görev bu sebeple sizi ve tüm Tarih Hocalarımızı bu ulvi görevlerinden ötürü tebrik ediyorum” dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]