SATSO Başkanı İsrail şiddetini kınadı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İsrail’in Filistin halkına yönelik şiddeti kınadıklarını açıkladı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Müslüman Filistin halkının Ramazan ayında İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılarla katledilmesine sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Başkan Kösemusul, saldırıların bir an önce son bulması gerektiğini dile getirerek, “Kurulduğu günden bugüne, kan ve gözyaşı ile anılan İsrail’in son gerçekleştirdiği saldırıların hiçbir izahı yoktur. İsrail, sivil hedefleri, içme suyu tesislerini, hastaneleri, ibadethaneleri vurmaya başlamıştır. İsrail’in bu hukuksuz saldırılarına, mazlumları katletmesine, hiçbir vicdana sığmayan insanlık dışı cinayetlerine tüm dünya tepkisini sert bir şekilde ortaya koymak zorundadır” dedi.

Yaşananları derin bir acı ve üzüntüyle takip ettiklerini aktaran Başkan Mahmut Kösemusul, “Ortadoğu Coğrafyası’nda kan ve gözyaşı bir türlü durmuyor. Dünya dün Bosna’da, Irak’ta, Suriye’de, Myanmar’da olduğu gibi bugün de Filistin’de, Gazze’de gerçekleştirilen insanlık kıyımına seyirci kalıyor. İsrail, insanlığın tepkisini hiçe sayarak sürdürdüğü katliamlarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Dünyanın önde gelen devletlerinin ve uluslararası kuruluşların, olup bitenlere seyirci kalmamaları ve yaşananları önlemek için acil çözüm üretmeleri gerekmektedir. İsrail uyguladığı ambargoyla sağlık malzemelerinin, temel ihtiyaç maddelerinin ve diğer tüm insani yardımların bölgeye giriş ve çıkışını, uluslar arası hukuku hiçe sayarak engelliyor. Büyük acıların yaşandığı, adeta bir açık hava hapishanesine dönüşen Gazze’deki insanlık dışı saldırıların derhal son bulmasına tüm dünya destek olmalıdır” şeklinde konuştu.

Plajlarda oynayan masum çocukları katleden bir zihniyete sessiz kalmanın mümkün olmadığının altını çizen Başkan Kösemusul, açıklamasının son bölümünde ise şu ifadeleri kullandı: “Biz her türlü haksızlığa, saygısızlığa ve hainliğe sert tepkisini göstermiş ve insan onurunu merkeze alarak yaşamını sürdüren bir medeniyetin mensuplarıyız. İnancımızın ve kadim kültürümüzün istikametinde, hak ve doğru olduğuna inandığımız bu yolda, din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep ayırımı gözetmeden haksızlığa uğrayan mazlumların yanında olmak için gayretimizi sürdüreceğiz. Sakaryalı iş dünyası temsilcisi olarak İsrail’in Gazze’de masum insanlar üzerindeki bu zulüm politikasını ve uygulanan zalim yöntemleri şiddetle kınıyor, duâ ve yardımlarımızla mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]