SATSO Meslek Komitesi ile iftarda buluştu

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu beyaz eşya, elektrikli ev aletleri, züccaciye ürünleri toptan ve perakende satışı ile iştigal eden üyelerin oluşturduğu 9. Meslek Komitesi grup üyeleri ile bir araya geldi.

Ramada Otel’de sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen iftar programının ev sahipliğini 9. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Arslan başta olmak üzere, Komite Başkanı Mustafa Kulaksız, Komite Başkan Yardımcısı Erol Çiçek, Meclis Üyesi Bünyamin Müftüoğlu, ve Komite Üyesi Cenk Şahözkan yaptı.

Toplantıya ayrıca SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri; Emrullah Terzioğlu, Yunus Tever, Burhan Akçam, Onur Kansu, Meclis Eski Başkanı Birol Öner ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını Komite Başkanı Mustafa Kulaksız gerçekleştirdi. Başkan Kulaksız konuşmasında şunları dile getirdi:

“Komite üyelerimizle birlikte her ay düzenli olarak yaptığımız komite toplantılarında resmi kurumlardan gelen yazıları, sektörümüzle ilgili sorun ve gelişmeleri değerlendirerek, hem üyelerimiz hem de şehrimiz için yararlı çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Öncelikle sizlere birkaç faaliyetimizden bahsetmek istiyorum; KDV indirimindeki sürenin uzatılması konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine talep yazılarımızı ilettik.  Ayrıca uygulamaya konulan KDV indirimi ile ilgili kamuoyunu her ay düzenli olarak basın aracılığı ile bilgilendiriyoruz. Üyelerimize yönelik düşük faizli kredi verilmesi talebimiz, yönetim kurulumuz ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından onay görmüş ve uygulamaya koyulmuştur. Üyelerimizin bazı ürünlerdeki taksitlendirme uygulamasının tekrar yürürlüğe girmesi sektörümüz adına faydalı olmuştur. Ayrıca üyelerimizin talepleri doğrultusunda post cihazı sabit ücretleri ve hesap işletim ücretlerinin yüksek olduğu ve bunların düşürülmesi konusunda ilgili kurumlarla iletişime geçilerek yazılarımız yazıldı. Bu sorunun da giderilmesi için yönetim kurulumuzun desteği ile çalışmalarımız devam etmektedir. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 9. meslek komitesi olarak üyelerimize ziyaretlerimiz devam etmektedir. Meslek grubu üyelerimizin her türlü sorun ve şikayetleriyle yakından ilgilendiğimizi belirtmek isteriz”

Komite Başkanının konuşmasının ardından grup üyeleri sektörel değerlendirmelerde bulunarak sorun ve görüşlerini dile getirdiler.

Üyeler yemekli istişare toplantısından duydukları memnuniyeti dile getirerek manevi iklimi yüksek Ramazan ayında SATSO öncülüğünde sektörel bir toplantının tertip edilmesinden duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]