Satrançta Türkiye Şampiyonu Sakarya'dan çıktı

24-30 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılan Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu ve 3.’sü çıkardık.

Yaklaşık 1600 sporcunun katıldığı Satranç Turnuvası’nda Mert Pehlivan  7 yaş erkekler’de 9 rakibini birer birer  eleyerek zorlu müsabakalardan Türkiye Şampiyonu olarak çıkmayı başardı. Göktürk Kağan Kılıç ise 11 yaş erkeklerde iyi bir oyun sergileyerek Türkiye 3.’sü olmayı hak etti.

Küçük sporcular, anne, baba  ve  antrenörleri  ile  birlikte İl Müdürü Salih Koşu’yu makamında ziyarette bulundular. Ziyarette yerel basında yer aldı.  İl Müdürü Koşu kapıda karşıladığı sporcuları tebrik ederek,  hediyeler verdi. Sonrasında yapılan ikramlar eşliğinde Koşu  sporcuların, aileleri ile  antrenörlerinin  isteklerini ve sorunlarını dinleyip,  böyle  önemli  başarılardan gerçekten çok mutlu olduklarını, bu tarz alanlarda artık profesyonelleşmeye doğru gidilmesi gerektiğini,  bu konuda maddi ve  manevi ne  gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.  Geçen hoş sohbetin ardından sporcuları, ailelerini ve antrenörlerini tekrar tekrar tebrik edip başarılarının devamını dileyerek uğurladı.
Antalya'da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Mert Pehlivan'ın başarı sırrını antrenörü Seyhan Şenocak'a sorduk. Mert'in çok yetenekli ve çalışkan bir çocuk olduğunu belirten Seyhan Şenocak, 'Şampiyonada 9'da 9 yaparak şampiyonluğu sonuna kadar hak etti' dedi.

Mert'in Türkiye şampiyonu olacağından emin olduğunu belirten Şenocak, 'Mert bizi onurlandırdı, gururlandırdı, mutlu etti' dedi.

Seyhan Şenocak, satrança erken başlamanın çok önemli olduğunu ve 4 yaşında bile çocukların satranca başlayabileceğini belirtti. 

Satranç sporunun ve sporcularının Sakarya'da yeteri kadar destek görmediğini belirten Şenocak, 'Sponsor desteği verilirse ve okullarda satranç sınıfı oluşturulursa Mert gibi şampiyonlar çıkarırız, Sakarya'nın şatranç şehri olacağını tüm kalbimle inanıyorum' dedi.

Şenocak, Mert'in Türkiye şampiyonu olarak Milli Takım'a seçildiğini belirtti. Bundan sonra Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'na katılarak ülkemizi ve Sakaryamızı temsil edeceğini söyledi.

Mert'in ailesi ise Mayıs ayında Tayland'ta düzenlecek Dünya Okullar Satranç Şampiyonasına katılmak için sponsor aradıklarını belirtti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]