SASKİ'de çalışan 506 işçiyle toplu iş sözleşmesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Su ve Kanalizasyon İdaresinde (SASKİ) çalışan 506 i̇şçi için toplu i̇ş sözleşmesi i̇mzalandı.

Belediyede gerçekleştirilen programa katılan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 16 Nisan öncesi sözleşmenin yapılmasıyla çalışanların geleceklerinden daha emin olarak 16 Nisan’da sandığa gideceğini söyledi.

Sözleşmenin hayırlı olmasını temenni eden  Arslan, "Göreve geldikleri günden beri toplu iş sözleşmelerimiz sorunsuz ve karşılıklı anlayış içerisinde yapılıyor. Sayın Başkanımız bir ilke imza atarak taşeron şirketlerde çalışanlarımız için de toplu i̇ş sözleşmesi imzalamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun katkılarıyla ilçe belediyelerinde de bunu yapmak istiyoruz. Sözleşmemiz hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin, nice güzel sözleşmeler nasip etsin." diye konuştu.

Toçoğlu da SASKİ’de görev yapan işçiler için toplu i̇ş sözleşmesi imzalamak üzere bir araya geldiklerini söyledi.

"Müesseseler ayakta durursa çalışanlar ayakta durur" prensibini benimsediklerini ve buna göre işlerini yürüttüklerini belirten Toçoğlu, "Hem YERELSEN Genel Başkanı hem de Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı olarak sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum. 2017-2019 yılları olmak üzere 2 yıllık süre için imzaladığımız toplu i̇ş sözleşmemiz 506 işçimizi kapsıyor. Sözleşmemize göre 6 aylık dönemler halinde zam uygulanacak. Yapılan sözleşmenin mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Programa, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş,  Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız, Öz-Orman İş Sendikası Bölge Başkanı Adem Öz, Sakarya Hak-İş ve Hizmet-İş Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Çelik-İş Sakarya Şube Başkanı Rifat Kurt, Özgıda-İş Sakarya Şube Başkanı Hayati Özer, Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve Büyükşehir Belediyesi ile SASKİ amirleri de katıldı.

Arslan program sonunda Başkan Toçoğlu’na hediye takdim etti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]