SASİAD Kosovalı işadamlarını ağırladı

Kısa adı SASİAD olan Sakarya Sanayici ve İş Adamları Derneği; bir dizi ziyaret için Türkiye’ye gelen Kosova Alım Heyeti’nden oluşan işadamları grubuyla Tuna Tan Tesisleri’nde bir araya geldi.

İkili iş görüşmesi

Sakarya Sanayici ve İş Adamları Derneği (SASİAD); bir dizi ziyaret ve Ankara’daki firma ziyaretleri için Türkiye’de bulunan Kosova Alım Heyeti’nden oluşan 15 kişilik işadamı grubu; Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin (EKO AVRASYA) girişimleriyle Tuna Tan Tesisleri’nde bir araya geldi. SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Esmer ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda; SASİAD üyesi işadamlarıyla ile Kosovalı işadamları, sektörleriyle ilgili, ikili iş görüşmesi gerçekleştirerek; iki ülkenin sunduğu karşılıklı yatırım ve iş fırsatlarına yönelik bilgiler paylaşıldı. Toplantıda özellikle mobilya, tarım, gıda, şekerleme, alkolsüz içecek, tekstil, makine ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar istişarede bulundu.

15 kişilik alım heyeti

Toplantının üyeleri açısından verimli geçtiğini belirten SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Esmer; “Her zaman üyelerinin kalkınması, sadece Sakarya’ya bağlı kalmaksızın değil, ülkemizin her yerinde, hatta yurtdışında da işadamlarıyla görüştürerek, iş alanlarını daha da geliştirmelerini sağlamaya çalışıyoruz “ dedi. Kosova’dan gelen heyette ise; BFP Yönetim Kurulu Başkanı Levent Buş, olmak üzere, Seid Başoğul, Daver Krasniqi, Şani Şimli, Ömer Macun, Cengiz Metlilio, Besnik Zadrina, Yasin Sakman, Ramon Kryezıu, Nadir Shantir, Erdoğan Yarımhoroz, Mustafa Korenica, Lulzim Kabashi, Avni Hoti ve İdeal Çollaku yer aldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]