Sapanca'daki çifte infaza ağırlaştırılmış müebbet talebi

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde villasını satışa çıkaran doktor Emine K. (42) ve nişanlısının kardeşi Mustafa B'ı (31) öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan üç şüpheli hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 28'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, şüphelilerin doktor Emine K.'ün villasının devrini aldıktan sonra anlaşma bedeli olan 330 bin lirayı vermemek için cinayetleri işledikleri öne sürülüyor.

Sapanca ilçesi Kurtköy mevkiindeki TIR Parkı'nda 26 Şubat'ta doktor Emine K. ve nişanlısının kardeşi Mustafa B.ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan M.A.Y. (25), M.I. (26) ve M.B.(42) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, şüphelilerin, daha önce görev yaptığı Düzce'deki villasını satışa çıkaran doktor Emine K. ve arsanın satımı amacıyla beraberinde gelen Mustafa B.'ı tapuda devir işlemi akabinde anlaşma bedeli olan 330 bin lirayı vermemek amacıyla cinayetleri tasarladıkları öne sürüldü. Şüpheli M.B.'ye ait tabancayı rızasıyla kendisinden aldığı belirtilen M.A.Y.'nin diğer şüpheli M.I. ile maktulleri villanın satışı sonrasında İstanbul'daki evlerine bırakma bahanesiyle araçlarına aldıkları, yola çıktıktan sonra İstanbul'a yakın bir mesafede silah zoru ile maktullerin cep telefonlarını gasp ettikleri, yine silah zoru ile getirdikleri TIR parkında doktor ve nişanlısının kardeşini öldürdükleri iddia edildi.

Olayın yaşandığı esnada M.A.Y.'nin kendileri ile aynı fikir ve eylem birliği içerisinde bulunduğu ileri sürülen ve suçta kullanılan tabancanın sahibi olan ayrıca daha sonradan M.A.Y. adına devri yapılan gayrimenkulü kendi adına devir alacağı şeklinde anlaşan M.B. ile telefonla görüştüğü ve bir saat sonra Düzce'de buluştukları ileri sürüldü. M.B.'nin cinayet sabahı tabancasının kaybolduğu yönünde kolluk kuvvetlerine müracaat ederek suçun açığa çıkmasını önleyici mahiyette harekette bulunduğu belirtildi.

Üç şüphelinin tahkikat işlemleri devam ederken cinayetten bir gün sonra avukatlarıyla birlikte polise geldikleri ve M.I.'nın verdiği ifade doğrultusunda gözaltına alındıkları belirtilen iddianamede, şüphelilerin aynı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri öne sürüldü. Şüphelilerin birbirleri ile çelişen suçtan kurtulmaya yönelik ve birbirlerini suçlayıcı mahiyette savunma yaptıklarının anlaşıldığı kaydedildi.

Şüpheliler hakkında doktor ve nişanlısının kardeşini tasarlayarak öldürdükleri iddiasıyla iki şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'gasp', 'hürriyetten yoksun kılma' ve 'silah kanununa muhalefet' suçlarından 28'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

26 Şubat'ta İstanbul'dan bir görevden dönen polis ekipleri, TEM Otoyolu'ndaki TIR parkında doktor Emine K. ve nişanlısının kardeşi Mustafa B.'ı öldürülmüş halde bulmuştu.

'TIR parkında Gizemli Cinayet' haberi için tıklayınız >

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]