Sapanca'da yılan hikayesi gibi, taş ocağı işletmesi

Sapanca İlçesi\'nde Mahmudiye Deresi kıyısında izinsiz işletildiği belirtilen taş ocağından alınan dolgu malzemesinin Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinde kullanıldığı tespit edildi. Sapanca Belediyesi, özel mülkiyete ait arazide 1.5 ay süreyle taş ocağının çalıştırıldığı ortaya çıkan taş ocağını kapattı.

Bir süreden bu yana Sapanca Mahmudiye Deresi yatağında bir su fabrikasının hemen yanında taş ocağı işletildiği ihbarları dikkate alınmadığını öne süren yörede oturanlar bölgede bir iş makinesinin sırayla bekleyen kamyonlara malzeme yüklediğini ihbar etti. 25 kadar yakın kamyonun sıralandığı ocaktan malzeme aldıktan sonra Mahmudiye Muhtarlığı\'nın arkasında kurulan kantarda tartıldıktan sonra Maşukiye sınırları içindeki yüksek hızlı tren şantiyesine gittiği öne sürüldü. Malzemeyi buraya döken kamyonlar tekrar Mahmudiye\'ye döndüğünü belirten yörede oturanlar, üzerinde \'Özkar Taşımacılık\' yazan kamyonların, Mahmudiye\'den Maşükiye\'deki tren yoluna malzeme taşıdığını tek tek fotoğraflandı. Yörede oturanlar taş ocağının bölgede yaklaşık 1.5 aydan bu yana çalıştığını söyledi.

Bu arada Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi\'ne bilgi verildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü, bölgeye çevre zabıta ekiplerinin gönderildiğini ancak, taş alınan bir yer tespit edilemediğini söyledi. Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, taş ocağına Orman Bölge Müdürlüğü\'nün izin olduğunu belirterek, "Özel mülk alanında çalışma yapmak için izin alınmış" dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Uslu belediyece sadece yol kullanım izni verildiğini  kendilerinin bu konuda bilgileri olmadığını, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü\'nün izin verdiğini söyledi. Belediye Başkanı Uslu, dün akşam saatlerinde taş ocağına başkan yardımcısını göndererek faaliyetin durdurulmasını sağladı.

"ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ: ÖZEL MÜLKİYET"

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz,  kendilerinin izin vermediğini, su fabrikası bitişiğindeki özel mülkiyetteki tapulu bir mülk ile ilgili Özel İl idare Müdürlüğü aracılığıyla kentilerine, "Ormanla ilişkisi olup olmadığının" sorulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bunun üzerine bölgenin; orman mülkiyetinde olmadığını özel mülkiyet olduğunu söyledik. Orman ve özel mülkiyet arasında koruma bandı bırakarak kendi bölgesindeki bir çalışma yapmış. Bu da bizim kurumuzun dışındaki bir yerdir."
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]