Sapanca'da MOBESE çalışmaları başladı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde MOBESE sisteminin kurulumu çalışmalarına başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen sistem, Sapanca giriş çıkışları başta olmak ilçenin 15 ayrı noktasına kurulacak. 

Kaymakam Ali Ada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sistemde projelendirilen 10 hareketli, 46 sabit kameranın için gerekli altyapı çalışmalarına yüklenici firma tarafından başlandığını söyledi. 

Altyapı çalışmalarının ardından kameraların montajının gerçekleştirileceğini belirten Ada, "Çalışmaların 2 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Kameraların takibi için Merkez Sapanca Polis Amirliğinde bir oda hazırlanacak." dedi.

Ada, sistemle kent güvenliğinde daha iyi noktaya gelinmesinin hedeflendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"İlçemizde şu an kurulumu gerçekleştirilen MOBESE sistemi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve ASELSEN tarafından projelendirilmiş, son teknolojiye sahip bir sistem. Sisteme Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da erişim sağlanabilecek. MOBESE sisteminin yanında ilçe genelinde kent güvenliği adı altında iyileştirme çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bu çalışma ile umuma açık yerler ile sitelerin güvenlik kameralarının durumları tespit edilerek iyileştirilmeleri için çalışma gerçekleştirilecek. Daha güvenli bir Sapanca için kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü ile çalışmalarımıza devam edeceğiz." 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]