Sapanca'da Hz. Peygamber'in ahlakı anlatıldı

Sapanca’da 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, ilçe müftülüğü tarafından “Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru” konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda düzenlenen konferansa Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Müftüsü Orhan Örnek, Karapürçek Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Gevher’in Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Müftü Orhan Örnek’in teşekkür konuşması ile devam etti.
İstanbul İl Müftülüğü Başvaizi Mustafa Akgül ise konuşmasında İslam’ın kardeşlik söylemini ve insanlık onurunu, Hz. Peygamber ahlakı ile temellendirmiş ve kardeşliğin böyle bir zeminde hayat bulacağına ve anlam kazanacağına işaret etti. İslam kardeşliğinin ve insanlık onurunun ırk, renk ve cinsiyet ayrımı gözetmeyen “Allah için birbirini sevme” düsturu etrafında şekillenmiş, samimiyete bağlı bir anlayış olduğunu da belirten Akgül, “Peygamberimiz Müslümanlar arasındaki bağlılığın, bedenin uzuvları arasındaki bağlılık kadar yakın” dedi.

Mutlu aile üzerine sunumun gerçekleştirildiği konferans, Kaymakam Sarı’nın Mustafa Akgül’e hediye takdimi ile sona erdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]