Sapanca'da hayvan barınağı için çalışmalar başladı

Sapanca Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi yapım çalışmaları başladı.

Belediye Başkanı Aydın Yılmazer yaptığı açıklamada, Yanık Mahallesi'nde 3 dönüm arsa üzerine kurulacak olan merkez için zemin iyileştirme çalışmalarının başladığını belirterek, zemin çalışmalarını 1 hafta içerisinde tamamlamayı planladıklarını vurguladı.

Merkezin, Sapanca Hayvanları Koruma Derneği ile birlikte işletileceğini kaydeden Yılmazer, "Belediye olarak lojistik destek sağlayacağız. Malzeme ve barınma noktaları konusunda destek vereceğiz. İç donanım ve hayvanlarımızın bakımı ise dernek tarafından sağlanacak" ifadesini kullandı.

Yılmazer, merkezin bir hayvan toplama kampı olmadığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hava şartları sebebiyle biraz gecikti. Ancak şuan önümüzde bir engel kalmadı ve biz de çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Şunun bilinmesini istiyorum, burası hayvanları toplama kampı değil. Burası hayvanları kısırlaştırıp rehabilite etmek, kontrol altına almak amacıyla kuruluyor. Çalışmaları yürüten danışmanımız Kenan Hürel, Sapanca Hayvanları Koruma Derneği üyesi. Merkezi belediye ve hayvan severler işbirliğiyle yöneteceğiz. Tüm hayvan severlerin desteğini bekliyoruz."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]