Sapanca'da Çocukların 'Karikatürlü Ev' İ Oldu

KARİKATÜRİST Kamil Masaracı'nın karikatür çizerlerini erkenden keşfetmeyi, yeteneği olan çocuklara destek olmayı amaçlayan 'Karikatürlü Ev' projesinin 10'uncusu Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde hayata geçti. Atölye çalışmasında çocuklar karikatürler çizdi.

Karikatürlü Ev'in mimarı karikatürist Kamil Masaracı'nın 'Karikatürlü Ev' projesi karikatür çizerlerini erkenden keşfetmeyi, yeteneği olan çocuklara destek olmayı amaçlarken, 10'uncu 'Karikatürlü Ev' projesi Sapanca Kırkpınar'da bugün açıldı. Kırkpınar Açıkhava Tiyatrosu Sanat Kulübü'nde gerçekleştirilen açılışa Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Kırkpınar Belde Belediyesi eski Başkanı Niyazi Bağdat, oyuncu ve yazar Can Gürzap, karikatüristler Kamil Masaracı ve Gülay Batur katılırken, birlikte kurdeleyi kesti.

Kamil Masaracı yaptığı konuşmada, "Biliyordum ki ülkemde ve dünyada karikatür çizmek isteyen hevesli çocuklar ve gençler vardı. Fakat nereye başvuracaklarını bilmiyorlardı. Çizseler dahi kime göstereceklerdi. Bunun için bir yer lazımdı. Karikatürlü Ev fikri doğdu ve oldu da. 10'uncu Karikatürlü Ev'i Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu Sanat Kulübü'nün desteğiyle tam bir ekip çalışması ile yaptık, daha nicelerine" dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise "Sapanca'mızda her geçen gün güzel faaliyetlere imza attığımızı ve bunu da belediye olarak değerli sivil toplum kuruluşları ve Sapanca'da bulunan değerli büyüklerimizin aracılığıyla gerçekleştirmekteyiz. Genel idare ve belediye olarak her türlü kültürel, eğitim ve sosyal faaliyetlerinin destekçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çok değerli hocalarımızın katkıları büyük. Katkılarından dolayı ve bundan sonra yapacakları katkıları için çok teşekkür ederim" dedi.

Açılışta, karikatür sergisi gezilirken, Kamil Masaracı ve Gülay Batur çocuklarla birlikte atölye çalışmasında karikatür yaptı. Kamil Masaracı ve Gülay Batur çocuklardan ilk çalışma olarak kardan adam yapmalarını istedi. Karikatürlü Ev'de çocuklar atölye çalışmalarında karikatür yapmayı öğrenecek.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]