Sapanca, Kurtuluşun 96. yılını kutladı

 Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Eski Belediye binası önünde düzenlenen tören, İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ile başladı.

İlçe Müftüsü Faruk Çelik'in yaptırdığı duanın ardından konuşan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, 22 Haziran 1921 tarihinin Sapanca için milli onuru koruma erdemini yaşadığı, tarihi bir gün olduğunu söyledi.

"Ecdadımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici ve çağdaş cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ülküsü bizlerin asli ödevidir" diyen Yılmazer, şöyle devam etti̇:

"Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve kuvayımilliye ruhuyla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonucunda Sapancamız da 1921 yılının 22 Haziran'ında özgürlüğüne kavuşmuştur. Günümüzden tam 96 yıl önce tüm vatanımızda olduğu gibi Sapanca'da da yüreği vatan sevgisi ile dolu halkımızın, direnciyle işgalci kuvvetler topraklarımızdan çekilmek zorunda kalmıştır. Hak ve hürriyetten yoksun toplumların hayatta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, destansı mücadeleler sonrasında bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak iç ve dış tehditlere karşı her daim uyanık olmaktır."

Törende öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterileri sergilendi. Mehteran takımının marşları eşliğinde yapılan resmi geçit töreninin ardından program sona erdi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]