Sapanca Gölü'nün seviyesi 32,04 metre oldu

Sakarya'nın yağışlı bir hafta geçirmesi, Sapanca'ya yaradı.

Geçtiğimiz hafta 31,97 metre olarak ölçülen göl seviyesi, yağış ve eriyen karlar sebebiyle bir haftada 7 cm'lik bir artış göstererek 32,04 metreye yükseldi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, sosyal medyadan gölün seviyesini paylaştı.

En düşük ve en yüksek seviye neydi?

Su kotunun 29,90 m ile 31,50 m arasında tutulması hesaplanmıştır. Sapanca Gölü'nün kayıtlara geçen en düşük su seviyesi aşağı yukarı 1972 yılında yaşanmış ve 29 metre 90 santime kadar düşmüştü. Gölün en yüksek seviyesi ise kayıtlara 32 metre 20 santim olarak geçmişti.

22 Mart Dünya Su Günü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, 22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş, "Hayatın özü olan su ve suyun varlığı yeryüzündeki en değerli ve vazgeçilmez kıymetlerimizin başında gelmektedir. Küresel dünyada her geçen gün artan nüfus ve sanayileşme suyun önemini daha da arttırmaktadır. Tüm bu gelişmeler dikkate alındığında geçmişten aldığımız ortak mirasımız suyu, gelecek nesillere en sağlıklı şekilde aktarmak da bizim ve tüm insanlığın temel sorumlulukları arasındadır" ifadelerini kullandı.

''Şehrimiz için ilkleri gerçekleştiriyoruz''

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, "Kurum olarak suya hizmet etmenin tüm canlılara hizmet etmek olduğunun bilinciyle çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde en ileri teknolojileri kullanarak su kaynaklarını korumak, suyun kontrolünü etkin bir şekille sağlamak ve su kültürünün gelişmesine katkı sağlamak noktasındaki sorumluluklarımızın farkındayız. Bu kapsamda ülkemizde ilkleri gerçekleştirerek uzun vadeli gelecek öngörüleriyle önemli yatırımları şehrimize kazandırıyoruz. Sudan tarafız ve çalışmalarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz. Bir taraftan sahip olduğumuz mevcut kaynakları gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışırken bir taraftan da şehrimiz için alternatif kaynaklar oluşturuyoruz. Sakarya'nın dört bir tarafını su kaynakları ile çevreliyoruz" dedi.

Geleceğimizi korumalıyız

Keleş, "Mevcut su kaynaklarını korurken aynı zamanda yeni hatlar ve arıtma tesisleri ile su kullanımını daha verimli hale getiriyoruz. SASKİ olarak su kaynaklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Sadece kurumlar tarafından yapılan çalışmaların da yeterli olmayacağının farkındayız. Her bir bireyin en temel ihtiyacı ve hayati önemde olan suyun korunmasına yönelik çaba sarf etmesi gerekmektedir. Bu noktada da vatandaşlarımızı su kullanımı konusunda daha da bilinçlendirmek adına eğitim programlarımızı da sürdürüyoruz. Bu noktada su kaynaklarını korumak ve suyu verimli kullanmak önceliklerimiz arasında her zaman önemli bir yere sahip olmalıdır. Bu kapsamda 22 Mart Dünya Su Günü’nün su kaynaklarının kullanımı ve korunması için daha bilinçli adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum." 

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]