Sapanca Gölü'nde gece yaşantısı görüntülendi

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu havzası olan Sapanca Gölü'ne gece eğitim dalışı yapan dalgıçlar gölün güzelliklerini keşfetti. Dalgıçlar suyun yaklaşık 12 metre derinliğinde birçok balık türünü görüntüleme fırsatı buldu.

Bir su sporları kulübü gece Sapanca Gölü'nde eğitim dalışı gerçekleştirdi. Dalış eğitmeni Samet Karaca ile birlikte dalış yapan 3 dalgıç gölün güzelliklerini keşfetti. Yaklaşık 12 metre derinliğe kadar inen dalgıçlar balıkları görüntüledi. 30 dakika süren dalış sırasında balık türleri görüntülendi. Kursiyerler eğitim sonunda iki yıldız dalıcı belgesi almaya hak kazandı.

Dalış eğitmeni Samet Karaca keyifli dalış olduğunu belirterek, "Sapanca Gölü'nde şu ana kadar gerçekleştirdiğim dalışlar arasında en keyiflisi buydu. Birçok canlı türüne rastladık. Görmediğimiz canlı türlerini yakından görme fırsatı bulduk ve kursiyerlerimize gösterdik. Eğer gölde yapılan kaçak balık avcılığının önüne geçilirse canlı çeşitliliğinin daha da artacağını düşünüyoruz. Gölün dibinde gördüğümüz canlı türü oldukça fazlaydı, bu da gölün geleceği için umut verici bir manzara bence" dedi.

İşte o görüntüler:

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]