SAMEK'te filografi kursuna yoğun ilgi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (SAMEK) açılan filografi kursu sanatseverlerden yoğun ilgi görüyor.

Ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından telleri geçirerek göz dolduran eserleri meydana getiren kursiyerler, çeşitli örgü tekniklerini kullanarak filografi sanatının inceliklerini öğreniyor.

Bulvar SAMEK El Sanatları Eğitmeni Leyla Akıncı, filografinin tel ve çivinin bir araya gelmesinden oluşan, unutulmaya yüz tutmuş ve Ortadoğu'da başlayıp Uzakdoğu'ya kadar uzanan bir sanat olduğunu söyledi.

SAMEK kurslarıyla kimsesiz sanatın gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Akıncı, şunları söyledi:

"İnşallah daha da yayacağız. Filografi, sabır gerektiren bir sanat. İnsan duygularını desene aktarıyor, aynı zamanda çiviyi çakarken rahatladığını hissediyor. Filografi, çok sevilen bir sanat oldu, oldukça da yaygınlaştı. Bu konuda çok mutluyuz. Bu sanatı öğrenip kendilerine gelir haline getirmiş öğrencilerim dahi var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz."

Kursiyer Kevser Çoruh da çevresinde gördüğü eserler sayesinde bu sanata ilgi duyduğunu belirterek, eğitimlerden çok memnun olduğunu dile getirdi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]