Şal Sokak'ta ikinci etap çalışmaları başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı şehir merkezinde bulunan Şal Sokak’ta ikinci etap yenileme çalışmalarını başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun şehir merkezine müjdesini verdiği projenin etaplar halinde hayata geçirileceği açıklanmıştı. İlk etap kapsamında sokağın Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu girişinden Şerefiye Camii bölgesine kadarki alanında işlemler başlatılmış, 2 gün önce biten çalışmaların sonucunda yol trafiğe açılmıştı. İlk etap çalışmalarının ardından ikinci etap çalışmalarına başlayan ekipler çalışmalarını sürdürdü. İkinci etap çalışmalarında ise yol trafiğe kapatılmadı. Çalışmalar nedeniyle sürücüler ve yoldan geçem vatandaşlar güçlük çekerken, ikinci etap çalışmalarının ne zaman biteceği açıklanmadı.

Güzergâhtaki çalışmaları değerlendiren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Şal Sokak’ta başlatılan proje kapsamında altyapı ve yağmursuyu çalışmaları sonlandı; yaya yolları yenilendi; ışıklandırma sistemi değiştirildi ve asfalt serim işlemleri tamamlandı. Güzergâh yeni yüzüyle trafiğe açılmış oldu. Kentsel tasarım ve cadde yenileme projelerine bir yenisini daha ekledik. Şimdi de sokağın 2. etabında çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bölge esnafımıza ve şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Minibüs durağı ne olacak?

Şal Sokak'ta bulunan minibüs durağıyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, durağın akıbeti konusunda kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini söyledi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]