SAKÜT'ün oyunu İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne alacak

Sapanca İlçesi’nde 20 yıldır tiyatro çalışmalarını sürdüren Sapanca Kültür ve Tiyatro Topluluğu(SAKÜT), Taksi Durağı adlı oyunuyla İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahne alıyor. 13 Mayıs 2017 tarihinde ve saat 20.00’de, İstanbul Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde oyununu sahneleyecek olan Saküt, Sakarya ve Sapanca tiyatro tarihinde büyük bir başarıya da imza attı.

Ünlü oyun yazarı William Shakespeare’in Othello adlı oyunundan yönetmen, oyun yazarı, oyuncu ve çevirmen Can Doğan’ın uyarladığı bir metne sahip olan Taksi Durağı, geçtiğimiz ay Saküt tarafından Saü Turizm Fakültesi(Sapanca’da) sahnesinde coşkulu bir topluluğa karşı oynanmıştı.

Taksi Durağı adlı oyunla, adeta ‘tiyatronun başkenti İstanbul Şehir Tiyatroları’nın bir sahnesinde yer almalarının amatör sanat ve tiyatro adına büyük bir onur olduğunu dile getiren Saküt Yönetmeni Cemal Karaağaç, başarılarının Sakarya ve Sapanca adına çok önemli olduğunu da vurguladı. Tüm Sakarya ve Sapancalı tiyatro severleri İstanbul Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’ne davet eden Karaağaç, oyunun bütün oyuncular ile teknik ekibinin başarısına ve ayrıca Sapanca Belediyesi ile Sapanca Halk Eğitim Merkezi’ne samimi teşekkürlerini ihmal etmedi.

Saküt’ün Taksi Durağı adlı trajikomik oyununda rol alanlar Murat Sait Sönmez, Emrah Pehlivanoğlu, Ebru Medet, Hüma Hande Macaroğlu, Ebru Öksüz, Emre Sunar, Erdem Çayan, Cemal Karaağaç ve Selim Bölük rolleri paylaştılar. Sahne Amirliği’ni Hasan Fehmi Çorbacıoğlu’nun üstlendiği oyunun ses ve ışıklama çalışmalarını ise Tuğba Karakuş, Emre Karaağaç ve Çağrı Turgay Ustaoğlu yaptılar.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]