SAKÜT, Bir Garip Orhan Veli'yi andı

Garip akımıyla, Türk Şiiri’ni seçkinlerin elinden kurtarıp halkın günlük yaşamına dahil etmeyi ve içselleştirmeyi başaran Orhan Veli Kanık, Sapanca Sanat,Tarih,Kültür ve Turizm Derneği’nce(SAKÜT) hazırlanan bir programla anıldı.

Melih Cevdet Anday ve Oktay Rifat Horozcu ile birlikte halkın günlük yaşamını doğrudan şiirin estetik dünyasına sokan Orhan Veli Kanık’ın Türk Şiiri’ndeki yerinin öneminden bahseden Saküt Başkanı Cemal Karaağaç, Orhan Veli şiiri bağlamında anlattıklarını Orhan Veli şiirleri seslendirerek bütünleştirdi.

Sapanca Kumbaz Caddesi’nde bulunan, göle nazır Kumbaz Çay Bahçesi’nde Orhan Veli Anma Gecesi’ni, gölün kendine has doğal sesleri eşliğinde gerçekleştiren katılımcılar, Orhan Veli’den kendilerinin de seçtiği şiirleri seslendirme fırsatı buldular.

Saküt’ün gelecek şair anma gecesinin 13 Aralık’ta Behçet Necatigil için yapılacağını açıklayan Karaağaç, dilimizin en güzel anlatım örneklerini yaşatma savaşımı vermiş şairler için yapılan anma gecelerinin değerli bir etkinlik olduğunu vurguladı ve bir çok edebiyatçının ‘ses bayrağı’ olan Türk Dili’nin şair anma geceleriyle gerçek değerine bir kez daha kavuşturulduğunu belirtti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]