Sakin şehir ayaklandı

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararını protesto etmek için toplanan siyasi parti ve STK temsilcileri basın açıklaması yaptı.

Taraklı’da Cuma namazı sonrası Yunuspaşa Cami önünde yapılan basın açıklamasına, Taraklı Kaymakamı Cihat Koç, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, siyasi partilerin ilçe başkanları ve STK temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş da katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Taraklılara Hizmet Deneğince (TA-Hİ-DER) başkanı Alattin Özçayır,’’Kudüs’ün birçok peygambere ev sahipliği yaptığını belirterek, "Kudüs dünyanın sancağıdır. Onu elinde bulunduran dünyaya yön verir, şekil verir. Bu manada bir hakimiyet alametidir. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs’ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. Kudüs’ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Şunu net olarak anlamak gerekir ki, Kudüs meselesi, sadece Filistinli Müslümanların veya Arapların meselesi değil, tüm dünya Müslümanlarının üzerinde imani bir sorumluluktur" dedi. Özçayır, "Mescid-i Aksa’nın yıkılması, ümmet onurunun ayaklar altına alınması demektir. Tüm Müslümanlar, bu davaya destek vermek, maddi ve manevi imkanlarını seferber etmek mecburiyetindedirler. Ümmetin onuru ayaklar altına alınırken, gayret ve hamiyet sahibi hiçbir mü’min bu trajediye sessiz kalması düşünülemez. Özellikle son günlerde Mescid-i Aksa’yı ibadette kapatmak suretiyle Müslüman kardeşlerimizi katletmektedir. Kardeşlerimiz Mescid-i Akas’a için direnmektedir. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan haykırıyoruz. Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Taraklı İlçe Müftü vekili Vaiz Ali Şahin’in yaptığı dua sonrası toplanan kalabalık sessizce dağıldı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]