Sakarya'ya şehit ateşi düştü

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan 6 askerden Sağlık Astsubay Üst Çavuş Mekan Şahin'in eşi Aynur Şahin acı haberi Arifiye ilçesi Hacıköy Mahallesi’nde ki baba evinde aldı. Şehidin 5 yaşında Metehan isimli bir çocuğu bulunuyor.

Bu sabah saatlerinde Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Astsubay Üst Çavuş Mekan Şahin'in acı haberi, Hacıköy Mahallesi’nde yaşayan eşi Aynur Şahin’e ulaştı.

Şehit eşine acı haberi askeri yetkililer ulaştırdı. Aynur Şahin, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehit Mekan Şahin'in en son üç ay önce izne geldiği öğrenildi. Kırıkkaleli olduğu öğrenilen şehidin ailesi ise Ankara'da yaşıyor.
Şehit haberinin ulaşmasının ardından Aynur Şahin'in baba evi taziyeye gelenlerle dolup taştı. Eve Türk bayrağı asıldı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da şehit eşine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin eşi boynuna Türk bayrağını asarak taziyeleri kabul etti.

Şehidin kayınpederi Recep Kaplan, görevin vatan millet için olduğunu söyledi.

"Allah mekanını cennet eylesin. Biz de bir acı yaşıyoruz, kolay bir acı değil" diyen Kaplan, 5 yaşındaki torununun yanında kaldığını ifade ederek; "Özenle babasının yokluğunu hissettirmedik. Arkadaş gibi davrandım. Babası gelmeden tıraş olmaya götüremedik. 'Babam gelsin öyle tıraş olacağım' demişti. Bir aydır tıraş olmuyor" dedi.

Şehit Mekan Şahin, Ankara'da düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Şehidin eşi, oğlu ve ailesiyle beraber tören için Ankara'ya gitti.

Genel Kurmay Başkanlığı, Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı askerin şehit olduğunu açıkladı.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterinin ise Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğradığı, teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotunun şehit olduğu bildirildi.

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan 6 askerden Sağlık Astsubay Üst Çavuş Mekan Şahin'in sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı son paylaşım yürekleri burktu.

Şehit  Sağlık Astsubay Üst Çavuş Mekan Şahin Facebook'taki hesabından oğlu için; 3 yıl önce de ayrıymışız bugun de ayrıyız. Canım oğlum.Nedense hep kayıplarımız artıyor..." şeklinde paylaşım yaptığı görüldü.
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin ile çıkan çatışmaya destek için gittiği kobra helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucu ve destek için giden kobra helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 8 askerden, Sağlık Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin ve Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi, Ankara Kocatepe Camii’nde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerin cenaze namazına, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şehitlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mekan Şahin’in ailesi cenaze törenine üzerinde Türk bayrağı olan tişörtlerle katıldı. Şehit Mekan Şahin’in annesinin, “Düşmanlar çatlasın ağlamayacağım. Sakın ağlamayın, ağlayacaksanız gidin” şeklindeki feryatları yürekleri dağladı. Şehitlerin cenaze aracına götürülmesi sırasında asker selamı veren şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]