Sakarya'ya şehit ateşi düştü

Hakkari Yüksekova'da terör operasyonları sırasında Sakaryalı özel harekat polisi Yasin Boran şehit oldu. 

Acı haber şehidin Serdivan ilçesi Kemalpaşa Mahallesi'nde yaşayan annesi Yasemin ve babası Recai Boran ve kardeşine ulaştırıldı. Şehidin ailesinin yaşadığı apartmana sağlık ekibi ile birlikte gelen İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar acı haberi verdi.

Baba Recai Boran acı haberle yıkıldı. Şehidin ailesinin yaşadığı apartmana Türk bayrağı asıldı. Acı haberin ulaşmasının ardından bir çok kişi şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulunmaya geliyor. 

Vali Hüsayin Avni Coş da geldi 

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Coş, şehidin Ailesinin yaşadığı Kemalpaşa Mahallesi'ndeki eve geldi. Coş, şehidin annesi Yasemin ve babası Recai Boran'a başsağlığı diledi. Öte yandan şehidin aslen Ankaralı olduğu öğrenilirken, cenazesinin Sakarya'da mı yoksa Ankarada mı toprağa verileceğine henüz karar verilmedi.

Türk bayrakları asıldı

Şehidin ailesinin yaşadığı apartman ve çevresindeki binalara Türk bayrakları asıldı. Acı haberin ulaşmasının ardından şehidin ailesinin komşuları binalarını Türk bayraklarıyla donattı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü de şehit ailesinin kaldığı apartmanın önüne taziye çadırı kurdu. Ev taziyeye gelenlerle dolup taşıyor.

Sakarya Garnizon Komutanı ve İl Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun'da şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin evinin önünde Kur'an ı Kerim okunuyor 

Zeki Toçoğlu da taziyeye geldi 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da Şehidin ailesinin evine gelerek baba Recai Boran, anne Yasemin Boran ve şehidin kardeşine başsağlığı diledi. 


Hakkari Yüksekova da terör operasyonları sırasında şehit olan özel harekatçı Yasin Boran'ın Ankara'da toprağa verileceği öğrenildi. 

Yüksekova'da şehit düşen Boran'ın cenazesinin Hakkari'deki törenin ardından Ankara Altındağ ilçesine gönderileceği öğrenildi.
 
Şehidin cenazesi Ankara’da defnedileceği için anne Yasemin, baba Recai Boran ve yakınları Emniyet Müdürlüğü’nün tahsis ettiği minibüsle Ankara’ya hareket etti.
Şehit polisin cenazesinin memleketi Ankara’nın Altındağ ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde defnedileceği öğrenildi.

Hakkari Yüksekova'da terör operasyonları sırasında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Yasin Boran'ın naaşı, Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Ankara'ya gönderildi. Şehit polisin cenazesinin Amerika'daki ağabeyinin törene yetişmesi için ertelenmişti. Şehidin cenazesi bugün Altındağ ilçesine bağlı Kavaklı Köyü'nde toprağa verilecek.

Yüksekova'da terör operasyonu sırasında şehit düşen özel harekat polisleri Yasin Boran ve Murat Yatarkalkmaz ile uzman çavuş Muammer Faruk Salgar için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, askerler ve polisler katıldı. Tören, şehitlerin öz geçmişlerini okunması ve saygı duruşuyla başladı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okumasının ardından şehitlerin tabutları uçağa konuldu.

Şehit polis Boran'ın cenazesi uçakla Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi. Burada şehidin cenazesini Sakarya'dan gelen babası Recai, annesi Yasemin ve kardeşi karşıladı. Şehit Boran'ın bir ağabeyinin Amerika'da olduğu ve cenaze için uçakla yola çıktığı öğrenildi. Cenaze töreni şehidin ağabeyinin yetişmesi için perşembe gününe bırakıldı.

Şehit özel harekatçı için bugün öğle vakti Kocatepe Camii'nde tören düzenlenecek. Törenin ardından şehidin naaşı Altındağ ilçesine bağlı Kavaklı Köyü'ne getirilecek. Burada da şehit için cenaze namazı kılınacak.

Şehit Yasin Boran, Kavaklı Köyü'nde toprağa verilecek.

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Yasin Boran için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Ankara Kocatepe Camii'ndeki törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Boran'ın ailesi, silah arkadaşları ve bazı siyasetçiler katıldı.

Cenaze namazının ardından Yasin Boran, Ankara'da toprağa verildi.

Yasin Boran, Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonlar kapsamında şehit düştü.

24 yaşında olan Boran, 2013 yılında özel harekat polisi olarak göreve başlamıştı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]