Sakaryaspor'un bu pankartı olay oldu

Sakaryaspor'un oyuncuları, Sultanbeyli Belediyespor'la oynadıkları maçta, sahaya "T.C Başkanı Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartla çıktı.

Spor Toto 3.Ligi ekiplerinden Sakaryaspor, kendi evinde Sultanbeyli Belediyespor'la oynadığı maça, "T.C Başkanı Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartla çıktı.

Açılan pankartta, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda söylediği "Dünya beşten büyüktür" sözü de yer alırken, pankartın devamında da "T.C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan" ifadesi yer aldı.

Şarkı da çalındı


Sakaryaspor sahaya çıkarken Erdoğan için hazırlanan "şarkı" da çalındı.

Haber ulusal basına da yansırken, basında bazı siteler pankartı överken bazıları da eleştirdi.

Spor Toto 3'üncü Lig'de mücadele eden Sakaryaspor kendi evinde oynadığı Sultanbeyli Belediyespor karşılaşmasına 'Dünya 5'ten büyüktür. T.C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan' yazılı pankartla çıktı. Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses siyasi bir amaçlarının olmadığını, pankarttaki söylemin de tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı'na ait olduğunu belirterek, "Kimse buna siyasi bir anlam yüklememelidir. Bizim de böyle bir amacımız yoktur. Her maça topluma mesaj ileten bir pankart ile çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Sakaryaspor dün sahasında Sultanbeyli Belediyespor ile karşılaştı. Sakaryaspor'un 3-0 kazandığı karşılaşma öncesi futbolcular maça, 'Dünya 5'ten büyüktür. T.C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan' yazılı pankart ile çıktı. Sakaryaspor Başkanı avukat İsmail Gürses pankartla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu belirterek, "Dünya 5'ten büyüktür. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanımızın bir sözüdür. Sonuna kadar da ben Cumhurbaşkanımızın arkasındayım. Biz tüm maçlarımıza bir mesaj veren pankart ile çıkıyoruz. Bundan sonra da hem iç sahada, hem dış sahada bu tip pankartlarla çıkmaya devam edeceğiz. Sakaryaspor siyaset üstündedir. Hiçbir siyasi amacı yoktur. Bu söylem de bir siyasiye değil, tarafsızlık yemini eden cumhurbaşkanına aittir. Kimse buna siyasi bir anlam yüklememelidir. Bizim de böyle bir amacımız yoktur. Her maça topluma mesaj ileten bir pankart ile çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu

Pankartla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na bilgi verdiklerini de söyleyen Gürses, "Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da gerekli izinleri alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın sadece Sakaryaspor'a değil, spora ilgisi var. Siyaset derseniz bir Osmanlıspor, Akhisar Belediyespor örneğini verebiliriz. Bunlar siyasetle mi yürütülüyor. Bunlar ilgili belediyeler tarafından ayakta tutulan spor kulüplerimizdir" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]