Sakaryasporumuz Şampiyon Oldu!

Sakaryasporumuz, şampiyonluk maçında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Diyarbekirspor ile karşı karşıya geldi ve 2-1 galibiyetle şampiyon oldu.

Sakaryaspor-Diyarbekirspor maçı, 15:00'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda, başladı. Maça 30 bini aşkın Sakaryaspor taraftarı katılırken 4 bin Diyarbekirspor taraftarı katıldı.

37. dakikada Diyarbekirspor oyuncusu Adem, sarı kart gördü.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda Sakaryaspor atak gösterdi fakat top ağlarla buluşamadı.

84. dakikada takımımızda oyuncu değişikliği oldu. Hüseyin Altuğ Taş oyundan çıktı ve yerine Ferhat Yazgan girdi.

Sakaryasporumuzun oyuncusu Burak Bekaroğlu 87. dakikada sarı kart gördü.

Karşılaşma 0-0 sona erdi. Maçta uzatmalara gidildi.

Uzatmaların 5. dakikasında Diyarbekirspor oyuncusu Serhat Baştan'ın attığı golle durum 0-1 oldu.

98. dakikada takımımızda oyuncu değişikliği yapıldı ve Erçağ Evirgen oyundan çıkarken yerine Enes Ata girdi.

105 dakikada Sakaryasporumuzun oyuncusu Coşkun Yılmaz'ın golüyle durum 1-1 oldu.

111. dakikada Coşkun Yılmaz'ın golüyle durum 2-1 oldu.

Ve Sakaryasporumuz 2. lige yükseldi.

Sakaryaspor, Spor Toto 3. Lig’de şampiyon olarak Spor Toto 2. Lig’e yükseldi. Yeşil-siyahlılar, şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez’den aldı.

Sakaryaspor, Spor Toto 3. Lig 3. Grup Play-Off final mücadelesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşılaştığı Diyarbekirspor’u uzatmalarda 2-1 mağlup ederek, Spor Toto 2. Lig’e yükseldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda düzenlenen kupa töreninde kupasına kavuşan Sakaryaspor kupayı TFF İcra Kurulu Üyesi Amatör Futbol Sorumlusu Ali Düşmez’den aldı.

Sakaryasporlu futbolcular ve teknik heyet kupa ile birlikte sevincini tribünlere giderek taraftarlarla paylaştı.

Sakaryasporlu taraftarlar, takımlarının Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçını kentte kurulan dev ekranda izledi.

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Sakaryaspor ile Diyarbekirspor arasında yapılan Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçına gidemeyen taraftarlar için Demokrasi Meydanı'nda dev ekran kuruldu.

Burada maçı izleyen binlerce taraftar, tezahüratta bulunarak ekran başında takımı destekledi.

Takımlarının uzatma dakikalarında geriye düşmesi sonucu üzüntü yaşayan taraftarlar, Sakaryaspor'un beraberliği yakalaması ve ardından galibiyet golünü atmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Maçı Sakaryaspor'un 2-1 kazanmasıyla büyük coşku yaşayan taraftarlar, takımları lehine tezahüratta bulundu. Daha sonra Çark Caddesi'ne geçen taraftarlar, ellerindeki bayraklarla yürüyüş yaparak takımlarının Spor Toto 2. Lig'e çıkmasını kutladı.

Çark Caddesi ve şehir genelinde vatandaşlar araçlarında korna çalarak ve bayraklar sallayarak coşkuya ortak oldu.

Sakaryasporlu taraftarlar,  Spor Toto 3. Lig 3. Grup play-off final maçında Diyarbekirspor'u yenerek 2. Lig'e yükselen takımlarını kentte coşkuyla karşıladı.

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta normal sezonu 68 puanla ikinci sırada tamamlayan Sakaryaspor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan final maçında 1-0 geriye düşmesine rağmen Coşkun Yılmaz'ın golleriyle 2. Lig biletini aldı.

İstanbul'dan kente gelen takım, Sapanca ilçesindeki bir dinlenme tesisinde üstü açık otobüse bindi, burada takıma bir grup taraftar eşlik etti.

Kent merkezine gelen takımı onbinlerce taraftar coşkuyla karşıladı. Takımlarına tezahüratta bulunan taraftarlar, yaktıkları meşaleyle takım otobüsünün yanında yürüdü.

Konvoy oluşturan bazı vatandaşlar da korna çalıp bayrak sallayarak bu coşkuya ortak oldu.

Daha sonra futbolcular, yönetim, teknik heyet ve taraftarlar Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Meydanı dolduran binlerce taraftar Sakaryaspor'un üst lige yükselmesinden duydukları sevinci kutladı.

Meydanda kurulan kürsüye çıkan futbolcular ve yönetim, taraftarları selamladı, şampiyonluk şarkıları söyledi ve şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, üst lige yükselmenin sevinci içinde olduklarını söyledi.

Takımın hep birlikte daha iyi yerlere gideceğini dile getiren Toçoğlu, "Futbolcu kardeşlerimi tek tek kutluyorum. Bu kardeşlerimiz alınlarının teriyle mücadele ediyor. Kulüp Başkanımız İsmail Gürses olmak üzere yönetim kurulundaki tüm arkadaşları kutluyorum. Ümitsizliğe kapılmadık, beraberce bugünlere geldik, İnşallah daha güzel günlere de beraber geleceğiz. Daha yolun başındayız bu ligler bize az geliyor. Biz Süper Lig'te olmalıyız. Tatangalar'a buradan teşekkür ediyorum. Takımı hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Çok daha güzel günleri beraberce göreceğiz inşallah." diye konuştu.

Daha sonra dans edip şarkı söyleyen sporcular ve taraftarlar, şampiyonluğun tadını çıkardı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]