Sakarya'nın Mart ayı trafik bilançosu

Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekiplerinin Mart ayı faaliyetleri ile trafik raporunu açıkladı. Rapora göre Mart ayı içerisinde trafik kazası sebebiyle 3 kişi hayatını kaybederken 286 kişi yaralandı.


Açıklamaya göre Polis ve Jandarma ekipleri ay boyunca, şehir içi ve şehirler arası yollarda toplam 79 bin 777 aracın kontrolünü yaptı.

Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 986 araç trafikten men edildi ve 169 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2017 yılı Mart ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam; 163 maddi hasarlı, 179 yaralamalı kaza, 3 ölümlü kaza olmak üzere toplam 345 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 286 vatandaşımız yaralandı ve 3 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Sakarya Valiliği, trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıklarken, vatandaşlardan da olumsuz durumlarla ilgili 155 ve 156 ihbar hatlarını kullanarak ekiplere yardımcı olmalarını rica etti.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]