Sakaryalılar güzel havanın tadını çıkardı

Hava sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Sakarya kent merkezi ile Sapanca ilçesinde vatandaşlar, parklarda ve göl kıyısında yoğunluk oluşturdu.

Sakarya kent merkezi ve Sapanca ilçesinde sıcaklık 19 dereceye ulaştı. Hafta sonunda sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar, şehir merkezindeki Kent Park'a akın etti. Özellikle çocuklar eğlence parkında gönüllerince eğlendi, aileler de Çark Deresi kenarında yürüyüş yaptı.

Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanları arasında yer alan Sapanca Gölü kıyısındaki alanlara yönelen vatandaşlar da sahilde martılara yiyecek attı, yürüş yaparak güneşli havanın tadını çıkardı.

İstanbul ve yakın illerden gelen vatandaşların yanı sıra Arap turistlerin yoğunluk oluşturduğu sahilde vatandaşlar göl manzarasıyla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bazı vatandaşlar hayvanlarını gezintiye çıkardı, küçük aktivitelerin yapıldığı sahil kenarında çocuklar ebru sanatı öğrenmeye çalıştı.

Sapancalı esnaflardan Ahmet Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu havanın güneşli olmasından dolayı sahilin çok kalabalık olduğunu belirterek, "Hafta sonları özellikle İstanbul'dan kahvaltı yapmaya ve açık havada gezmeye çok gelen oluyor. Hepsi şehir hayatından sıkılmış kafa dinlemeye geliyorlar. Bu nedenle bugün sahil de çok kalabalık." dedi.

Sahilde yürüyüş yapan Burcu Temur ise havaların uzun zamandır soğuk gitmesinin ardından güneşli bir gün olmasından dolayı sahile indiğini söyledi.

Sapanca'ya yurt dışından ve İstanbul'dan çok kişinin geldiğini belirten Temur, "Burası baya güzel. Mümkün olduğu kadar kaçıp kaçıp sahile gelmeye çalışıyoruz. Çünkü şehir hayatından farklı, samimi sakin ve güzel bir yer." diye konuştu. 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]