Sakaryalı Sevilay, diplomasını Cumhurbaşkanı'nın elinden aldı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 190. yıl, 184. dönem birincisi Sakaryalı Sevilay Ertürk oldu. Sakaryalı gururumuz, diplomasını Cumhurbaşkanının elinden aldı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017 Yılı Mezuniyet Töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün de katılımıyla İstanbul Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Fakülteden birincilikle mezun olan Sakaryalı Dr. Sevilay Ertürk diplomasını Cumhurbaşkanının elinden aldı.

Sakarya Anadolu Lisesi mezunu Doktor Ertürk yaptığı mezuniyet konuşmasında;

“Daha ilk gün fakültemizin sahip olduğu en büyük amfiye gidip, yer kalmadığından merdivenlerde oturmak zorunda kaldığımızda, kütüphane önlerine uzanan kuyruklarda beklerken başladı ilk kaygılarımız. Yıllarca hayalini kurduğumuz bu okulda, kalabalıktan hasta odalarına giremediğimizde, ‘bizler kendimizi nasıl geliştireceğiz’ diye düşündük. Bir hastanın başında 20 kişi, bir yandan bizlere her fırsatta söylendiği gibi hastanın mahremiyetine saygı duymaya çalışırken, bir yandan bir şeyler öğrenmek, kendimizi geliştirmek için çabaladık. Hastanemizin karmaşası içinde, özellikle hala düzenli bir yeri olmadığından klinikleri hastane içinde her yere dağıtılmış olan çocuk hastalıkları pratikleri başta olmak üzere, zaten kısıtlı olan pratik saatlerimizin bir kısmını, pratik yapacağımız yeri aramakla geçirdik.”
Fakültenin öncelikle fiziki şartları olmak üzere öğrencileri zorlayan bazı durumları olduğunu ifade eden Ertürk, şunları kaydetti: “Fakat bizler İstanbul Tıp Fakültesini yani Çapa’yı, Çapalı olmayı çok seviyoruz. İstanbul’a alışmaya ve keşfetmeye başladığımız ilk günlerde aslında fark ettik ki İstanbul Tıp Fakültesi, nam-ı diğer Çapa İstanbul’dan da karışıktı. Hastalara yol gösterirken, zamanla biz de hastanenin labirentvari planını öğrendik. Daha o günlerde Çapa ile ilgili bu yıl ‘taşındı taşınacak’ haberleri çıkıyordu. Aradan 6 yıl geçti. Çapa’nın içinde bulunduğu belirsizlik devam ediyor. Tıp eğitiminin en temel taşlarından biri olan bu fakültenin hak ettiği değerin bu olmadığına inanıyoruz. İstanbul Tıp Fakültesini herkes gibi bizler de Çapa diye biliyorduk. Artık kendi adından başka bir isimle özdeşleşen bu okulun, bir başka yere taşınacağı ile ilgili haberleri duyuyor, bu durumun üzüntüsünü yaşıyoruz. Umarız ki bizler asistanlık eğitimimizde ve yeni başlayacak arkadaşlarımız da temel tıp eğitimlerinde, geçmişten gelen ve bugün çağdaşlaşarak devam eden İstanbul Tıp Fakültesi ekolünü, çok daha güzel ve düzenli binalarda, kalabalık olmayan amfilerde, Çapa’da yapabilirler.”

Dönem birincisi Doktor Ertürk, doktorlara yönelik şiddete ve bu konudaki yaptırımların geliştirilmesine de vurgu yapıp, hocalarına ve ailesine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İşte o konuşma:

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]