Sakaryalı müteahhitler, KTTO ziyaretinden memnun

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği, KKTC’deki resmi temasların üçüncü gününde Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Kıbrıs’taki iş fırsatları, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği ve SATSO 34. Meslek Komitesi’nden oluşan 20 kişilik heyet; Kadir Savaş Başkanlığı’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirdiği “İş ve Kültür Gezisi” kapsamındaki resmi temasların üçüncü gününde Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret ederek, Oda Başkanı Fikri Toros ile görüştü. Ziyarette; Sakarya Müteahhitler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Savaş ve heyetini kabul eden KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Toros, iki kurum arasındaki işbirliği fırsatları hakkında bilgi verdi. Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Avrupa Birliği uyum sürecine büyük önem verdiğini dile getiren Oda Başkanı Toros, uyum sürecinin hızlanması ve derinleştirilmesi için de gerek Kıbrıs’ta, gerekse AB’de yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Kıbrıs’ta çözüm sürecinin önemli bir aşamaya geldiğine dikkat çeken Fikri Toros, bulunacak bir çözümün ardından Kıbrıs Türk iş hayatı için fırsatlar doğacağını dile getirdi.

"Ticari sınırların kalmasıyla KKTC ekonomisi de gelişecek"


İş dünyasını temsil eden en büyük ekonomik örgüt olan KTTO’nun tüm dünyada tanındığını vurgulayan Toros, odalarının her sektörün temsil edildiği, bugün üye sayısının ise 3 bin 400 olduğunu ve üyelerinin % 86’sının ticaret üzerine faaliyet gösterdiğini belirtti.  Toros,  iş dünyasını temsil eden KTTO’nun AB uyum süreçlerinin tamamına müdahil olmasının şart olduğunu dile getirdi. Ticari sınırların kalmasıyla KKTC ekonomisinin gelişeceğine işaret eden Başkan Fikri Toros, “KKTC menfaatlerine zarar gelmeden anlaşma sağlanırsa, ülkeye olan girişimci sayısı artacak” ifadelerini kullandı. Toros ayrıca Sakarya Müteahhitler Birliği’ni Kıbrıs’ta ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Kıbrıs’a yatırım imkânlarını öğrenmek

Ziyarette, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Toros’a Sakarya Müteahhitler Birliği’nin çalışmaları, üyelerinin yatırımları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyaretlerinin amacı hakkında bilgi veren Başkan Kadir Savaş; üyelerinin Kıbrıs’a yatırım imkânlarını öğrenmek ve araştırmak için “İş ve Kültür Gezisi” düzenlediklerini söyledi. Verimli geçen ziyaret sonucunda Dernek Başkanı Kadir Savaş, Oda Başkanı Fikri Toros’a günün anısı olarak Sakarya Sanatsal Konsept’in Türk Kültürünü anlatan ‘Çini İbrik’ ile Sakarya’nın yöresel tadı olan Tuna Tan’ın ‘kabak ve ayva lokumu’ ile Sakarya İl Kültür Müdürlüğü’nün ‘Sakarya Tarihi’ni anlatan yöresel takdim etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]