Sakaryalı motosikletçi dünya şampiyonluğunu hedefliyor

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Avrupa Superstock 600 Şampiyonu Sakaryalı Toprak Razgatlıoğlu, gelecek yıllarda dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

İlk Avrupa şampiyonluğuna İtalya'da ulaşan 18 yaşındaki milli motosikletçi Razgatlıoğlu yaptığı açıklamada, güzel bir sezona imza attığını ve ilk Avrupa şampiyonluğunu kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kenan Sofuoğlu ile aynı takımda yarıştığını, onun da dünya şampiyonasında mücadele ettiğini belirten Razgatlıoğlu, "İlk yarışta güzel başladık ve art arda 5 birincilik, 2 üçüncülük aldım. Hedefim hep birinci olmaktı, yağmur nedeniyle en iyi üçüncü dereceye ulaştım. Şampiyonluk için son yarışımda da üçüncü oldum çünkü zorlamamam gerekti. Şampiyon olmak için ilk 5'e girmek yetiyordu. Kenan ağabey ve takımım, 'zorlama, ilk 5'e girsen bile bizim için yeterli çünkü bütün sponsorlar burada, şampiyonluğu kutlayalım' dediler. Ben de üçüncü oldum, kendimi zorlamadım" ifadesini kullandı.

Razgatlıoğlu, son iki yarış için Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti'nde antrenmanlara devam ettiklerini belirterek, burada köprücük kemiğinin kırılması nedeniyle İspanya yarışına giremediğini anlattı.

Daha sonra Fransa yarışına gittiğini ve iyi derece yaptığını dile getiren genç motosikletçi, "Sıralamada ikinci kalktım ama yağmur nedeniyle üçüncü olarak bitirdik. Zaten genelde baktığımız zaman kaç birincilik ve üçüncülük olduğuna bakmıyorlar, şampiyon olana bakıyorlar" dedi.

"İlk hedefim, Avrupa şampiyonu olmak"

Kenan Sofuoğlu ile olmaktan mutlu olduğunu vurgulayan Razgatlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim için çok güzel bir şey çünkü dünya şampiyonuyla çalışıyoruz ve onunla beraber gidip geliyoruz. Benim ağabeyim zaten, ben de onun kardeşiyim. İnşallah seneye de böyle güzel derecelerle Avrupa şampiyonu olup Türkiye'ye güzel şampiyonluklar getirmek istiyorum. Avrupa şampiyonu olduktan sonra da hedefim dünya şampiyonluğu. Gelecek yıl için yine Kawasaki takımıyla anlaşma yaptım. Superstock 1000'de yarışacağım. Dünya Şampiyonası biraz daha zor olacak. Avrupa'da şampiyon olursam dünya şampiyonasına geçeceğim. Ama şu anki ilk hedefim, Avrupa şampiyonu olmak."

Milli motosikletçi, kendisinden küçük sporcularla da antrenman yaptığını belirterek, güzel sporcular yetiştiğini söyledi.

"Onları geçmek zor oluyor" diyen Razgatlıoğlu, "Kenan ağabeyle zaten tam dişimize göre birini bulmuş gibi olduk. Hem yoruluyoruz hem onlarla antrenman yapıyor, eğleniyoruz. Kenan ağabey, bana anlatmıştı, buraya sonradan geldim, antrenmanlara başladık. Antrenman yaparken 'geçebileceğiz mi geçemeyeceğiz mi?' diye onlardan korkuyorum. Gerçekten bende şaşırdım. Küçüklerin bizle beraber aynı dereceleri atması, çok güzel bir duygu aslında. İnşallah onların da güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Zaten benden daha iyi Kenan ağabey biliyor, o bir şey söylediyse vardır bir bildiği" şeklinde konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]