Sakaryalı işadamı Afrika'da su kuyusu yaptırdı

Sakaryalı işadamı İdris Başer, Afrika Ülkesi Çad'da susuzluğa ufak bir katkıda bulundu. Başer, kendisi ve ailesi adına yardım kuruluşları aracılığıyla, Çad'ın bir köyünde su kuyusu hayratı açtırdı.

Dünyanın en kurak ve yoksul kıtası Afrika'da yaşanan sorunların en başında susuzluk geliyor. Su bulabilmek için kilometrelerce yol kat eden insanların birçoğu taşınan suyun çamur ve çeşitli mikrop içermesi sonucu salgın hastalıktan hayatını kaybediyor. Bu sıkıntının ortadan kalkması için Afrika genelinde su kuyusu projesi başlatan hayırseverler Afrika'ya su kuyusu açmak için ön ayak oluyor.

Bu bağlamda İdris Başer'in Çad'da yaptırdığı su kuyusunun açılışı yapıldı. Su kuyusunun yapımı için Çad'da bulunan Muhammed Yıldız, "Bu köyde yaklaşık olarak 470 kişi yaşamakta. 100'e yakın inekleri, 400'e yakında koyunları var. Gerçekten de bu civarlarda su kuyularına çok ihtiyaç var. Özellikle temiz su kuyularına. Bu köy oldukça büyük bir köy. Önceden 2 tane su kuyusu varmış. Bir tanesi bozulmuş. Diğeri ise epey bir uzak mesafede. biz buraya büyükçe, hayvan yalaklı bir su kuyusu yaptırdık. Yardımların devamını diliyoruz" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]