Sakaryalı hanımlar "Son Kale - Çanakkale" programında buluştu

Sakaryalı hanımlar Erbakan Vakfı'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümü münasebeti ile ilgili hazırladığı "Son Kale - Çanakkale" programında buluştular.

Orhangazi Kültür Merkezinde düzenlenen program, oldukça duygusal bir ve yoğun bir atmosferde gerçekleşti. 
İstiklal Marşı'nın ardından okunan  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Erbakan Vakfı Sakarya İl Başkanlığınca özel olarak hazırlanan Çanakkale Sinevizyon gösterisi katılımcılara izlettirildi. 
 
Erbakan Vakfı Sakarya İl Hanım Kolları Başkanı Havva ÖNAL, yaptığı açılış konuşmasında, Çanakkale zaferinin Milletin iman, ruh ve duygusal yansımasını gösteren en güzel örneklerden biri olduğunu belirtti. Önal, Çanakkale Savaşının, Türk milletinin en zor zamanında imanını, yüreğini ve her şeyini ortaya koyup canla başla ve kahramanca mücadele ederek haçlı Avrupa'ya karşı kazandığı büyük bir zafer olduğuna vurgu yaparak, Çanakkale zaferinin tüm dünyaya, iman gücünün karşısında hiç bir gücün duramayacağını ve üstün gelemeyeceğini öğrettiğini söyledi. Önal, konuşmasında, Çanakkale zaferinin Müslüman-Türk tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu, aynı zamanda Milli birlik ve beraberliğin pekiştiğı en güzel örneklerden biri olduğu ifadelerine yer veren Önal, Çanakkale zaferinin gelecek nesillere iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaparak, Vatan topraklarını bizlere emanet eden şehitlerimize karşı minnet borcumuzu tam anlamıyla ödemenin mümkün olmadığını söyledi. Önal'ın konuşmasının ardından, programın konferans bölümüne geçildi.  Konferansa konuşmacı olarak katılan Erbakan Vakfı Marmara Bölgesi Sorumlusu Ayten Yiğit, salondakilere Çanakkale savaşı hakında bilgiler verdi. Çanakkale zaferinin, insanlık tarihinin en büyük destanlarından biri olduğunu anlatan Yiğit, Çanakkale zaferinin, İslam'ın Haçlıya,Hakkın Batıla,Mazlumun Zalime,İmânın Şeytana vurduğu en büyük darbe olduğuna vurgu yaptı. Çanakkale savaşının sadece bir ülkenin savaşı değil,aynı zamanda islam'ın ve ümmetin savaşı olduğunu, Çanakkale'de verilen destansı mücadelenin hem bir milletin varoluş mücadelesi, hemde islam'ın ve imanın Anadolu'da payidar kalma mücadelesi olduğunu söyleyen Yiğit'in konuşması salonda bulunan gençler tarafından sık sık tekbir sesleriyle kesildi. Çanakkale zaferinin son İslam ordusunun haçlı'lara karşı kazandığı büyük zafer olduğunu belirten Yiğit, Çanakkale'de 7 düvele meydan okuyan ecdadımız canları ve kanları pahasına bu güzel vatanı bizlere emanet ettiler. İsviçre kanununlarının, Batı medeniyetinin ve Amerikan yasalarının benimsenmesi için Şehit olmadılar. İslam için, iman ve Kuran için, vatanları için şehit düştüklerini söyleyen Yiğit, konuşmasının sonunda "Bu güzel vatan'ı kanları ve canları pahasına bizlere miras bırakan Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]