Sakaryalı hafız, yarışmada birinci oldu

Hayrat Vakfı Marmara Geneli Hafızlık Yarışması'nda Sakaryalı Seyyid Ali Bolat birinci oldu.

Hayrat Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'ndeki illerin müftülükleri, milli eğitim müdürleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Sancaktepe Belediyesi işbirliği ile yürütülen, organizasyonun finali Ulu Cami’de yapıldı.

Programa, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Kütahya, Balıkesir, Yalova ve Bilecik illerinden sıralamada ilk 19 içerisine giren ve "umre ödülü" almaya hak kazanan hafızlar katıldı.

Kurra Hafız Ayhan Polat’ın Kur'an tilaveti ile başlayan programda, Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Metin Uçar, yaptığı konuşmada, 1974 yılında Bediüzzaman Hazretleri'nin Hayr-ul Halefi Ahmed Hüsrev Altınbaşak tarafından kurulan Hayrat Vakfı'nın Kur'an'a önemli hizmetler yaptığını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da hafızlığa yönelik yapılan çalışmaları desteklediklerini belirterek, hafızların bu milletin her zaman baş tacı olduğunu kaydetti.

"Hafız olmak kolaydır, hafız ölmek zordur" ifadesini kullanan Bursa İl Müftüsü İzani Turan ise hafız olmanın talepten ziyade nasip meselesi olduğunu, herkese hafızlığın nasip olmadığını bildirdi.

Hafızların ebeveynlerinin dahi bu şereften nasiplendiğini ifade eden Turan, "Hafızların yetiştirilmesinde emeği geçen başta ebeveynleri olmak üzere tüm hocaları tebrik ediyorum." dedi.

Bölge sıralamasında dereceye giren hafızların, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuduğu final sonunda, birinciliği Sakarya bölgesinden Seyyid Ali Bolat elde ederken, Kocaeli'den Talha Bakıcı ikinci, Balıkesir'den Hamza Yağız üçüncü oldu.

Yarışmada ilk 19'a girerek umre ödülü almaya hak kazanan hafızlara umre çeki ödülleri takdim edildi.

Ödül töreni Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Hasan Gürdal’ın yaptığı dua ile sona erdi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]