Sakaryalı firmalar bu fuarda buluşacak

İlimizdeki Kamu Kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile ikicisi gerçekleştirilecek olan SAGİF 2015, 11-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü konser alanında düzenlenecek olan SAGİF fuarı için hazırlıklar tamamlandı.

SAGİF 2015 için organizasyon içerisinde yer alan kurum ve kuruluşların, belirli aralıklarla gerçekleştirdiği toplantıların sonuncusu, SAMİB (Sakarya Makine İmalatçıları Birliği)’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda “Sinerji Ekibi”, SAGİF 2015 için değerlendirmelerde bulundu.

Organizasyon komitesi, SAGİF 2015’e gösterilen ilginin giderek arttığını ve geçtiğimiz yıla göre daha fazla sayıda firmanın katılacağını belirtilirken, yapılan toplantıda fuarın Sakarya’da gerçekleştirilen önemli etkinlikler arasında gösterildiğini ve SAGİF’in ilimizde bir marka haline geldiğini vurgulandı. Toplantıda ayrıca, hazırlıkların durumu, yapılacak çalışmalar ve fuar boyunca düzenlenecek etkinlikler gözden geçirildi.

İş - sizi arıyor

SAGİF’in Sakarya için önemli bir misyon taşıdığını ifade eden Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, organizasyonun mezunlardan, yeni mezun olacak öğrencilere, iş arayanlardan, işi olup da işini büyütmek isteyenlere; fikri olup da fikrini işe dönüştürmek isteyenlere kadar, kısaca her kesimin fayda sağlayacağı bir etkinlik olduğunu belirtti. Hazırlıkların son aşamasına gelindiğini söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, “Sinerji Ekibi”yle işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek fuarın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını ifade etti.

Hedef, Sakarya’ya yakışır düzeyde uluslararası bir fuar

Toplantıya ev sahipliği yapan SAMİB Başkanı Metin Kar, SAGİF fuarının bir marka olarak ilimizde gün geçtikçe daha da tanındığını ve hedefin Sakarya’ya yakışır bir biçimde uluslararası bir fuar düzeyine ulaşması olduğunu vurguladı. Metin Kar, konuşmasında ayrıca 5 yıl önce SAMİB’i kurarken neler yapabileceklerini konuşurken; bugün, resmi kuruluşu tamamlanan Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile, Türkiye’nin bir makine üretim üssü haline gelmesi ve Sakarya’dan dünya ülkeleri ile rekabet edebilecek yeni markalar çıkarılması hususunda çalıştıklarını ifade etti.

SAGİF 11-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü konser Alanında düzenlenecek. Fuarın açılışı ise 11 Mayıs’ta saat 11:00’da gerçekleşecek.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]