Sakaryalı 300 Nene Hatun, Mehmetçik için örgü yarışına girdi

 Sakarya'da Sapanca Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mehmetçik Üşümesin: İpler Bizden Örmesi Sizden’ projesine katılan 300 kadın Mehmetçik için örgü ördü. Programda konuşan Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, "Bu salona baktığımızda bugünün Nene Hatunlarını görmek mümkündür" dedi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’lı teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ile kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek sürüyor. Bu kapsamda Sapanca Belediyesi tarafından başlatılan "Mehmetçik Üşümesin: İpler Bizden Örmesi Sizden" projesine kadınlardan tam destek geldi. Sapanca Düğün Salonunda gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 300 kişi katıldı. Kadınların ördüğü bere ve boyunlukların Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığı aracılığıyla Afrin bölgesinde mücadele eden askere gönderileceği belirtildi.

“300 katılımcıya kadar ulaştı”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nurten Yılmazer, "Bugün buraya Mehmetçiğimiz için toplandık. "Mehmetçik Üşümesin: İpler Bizden Örmesi Sizden Kampanyasına 5 kişi ile başlandı. Şu anlık o sayı arttı ve 300 katılımcıya kadar ulaştı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ile kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destekler sürüyor. Bizler birer anneyiz. Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünerek buraya geldiler. Burada annelerimiz bere ve boyunluk örüyorlar. Bugün bitecek bunlar paketlenip Mehmetçiğe gönderilecek" dedi.

"İnşallah emeğinizin karşılığını onlara göndeririz"

Sapanca İlçe Jandarma Komutanı Birol Ustaoğlu, "Mehmetçik Üşümesin kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabiki böyle bir kampanya Türkiye’nin birçok yerinde de yapılıyor ama bunun Sapanca’dan başlamış olması onur ve gurur verici. İnşallah emeğinizin karşılığını onlara göndeririz" diye konuştu.

"Bugünün Nene Hatunlarını görmek mümkündür"

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise, "Bugün bu salona baktığımızda bugünün Nene Hatunlarını görmek mümkündür. Nene Hatunlar savaşta mermi, silah ve bunun gibi cephane mühimmatlarını taşıyarak yaralılara hemşirelik yaparak, yemek pişirerek su dağıtarak hizmetten hizmete koşarak vatani görevlerini canla başla yerine getirmişlerdir. Her birinden Allah razı olsun. Memleketimize içeriden ve dışarıdan yapılan hain saldırılara karşı Mehmetçiğimiz şuanda Afrin bölgesinde operasyon yapmaktadır. Sapanca Belediyesi olarak Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Allah düşmanla karşı karşıya olan bütün Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun. Türk milleti olarak bizde gerektiğinde hepimiz birer Mehmetçiğiz. Geçmişte Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Diyarbakır’da ve benzeri operasyonlarda olduğu gibi Allah'ın izni ile Afrin operasyonunda Mehmetçiğimiz başarıya ulaşacaktır. Bugün burada örülen her şeyi cepheye taşınan birer cephanelik gibidir. Cephedeki kahraman Mehmetçiğimizin bu kış şartlarında üşümesinler diye ördüğünüz bere ve boyunluklar Mehmetçiğe teslim edilmek üzere İlçe Jandarma Komutanımız aracılığıyla gidecektir" dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]