Sakarya'daki kışlaların akıbeti ne olacak?

Çevre Şehircilik Bakanı Özhaseki’nin, “Şehir içinde kalmış askeri üsler, kesinlikle yeşil alan olacak” açıklamasının ardından gözler Sakarya’daki kışlalara çevrildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Şehir içinde kalmış askeri üsler, kesinlikle yeşil alan olacak ve rekreasyon alanı olarak kullanılacak” açıklamasının ardından gözler Sakarya’da ki askeri tesislere çevrildi. Çark Caddesinde yer alan 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve askeri lojmanlar ile Mithatpaşa’da bulunan Şehit Onbaşı Mustafa Özen Kışlası şehir içinde kalan askeri tesisler olarak dikkat çekiyor.

Çark ve Mithatpaşa


Bakanın açıklamasının ardından bu bölgelerin taşınması durumunda yeşil alan olarak ilan edilmesi ihtimalinin ortaya çıkması Büyükşehir Belediyesini de harekete geçirdi. Yasa gereği taşınma işleminin ardından Büyükşehir Belediyesine devredilecek olan bu arazilerde yeşil alan olarak proje geliştirmek isteyen belediye, çalışmalarına şimdiden başladı. Belediyenin buralarda park ve rekreasyon alanı olarak şehre kazandırmak için harekete geçtiği ve Ankara’da girişimlerde bulunduğu iddia edildi.

Merakla bekleniyor

15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından gündeme gelen askeri tesislerin taşınması konusu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hayata geçmeye başlamıştı. Geçtiğimiz gün İstanbul’da bulunan mekanize birlikler Çorlu’ya nakledilirken, bazı askeri tesislerin ise kapatılması kararı süratle alınmıştı. Bakan Özhaseki’nin açıklamasının ardından Sakarya’da şehir merkezinde kalan kışlaların ne zaman taşınacağı ise merakla beklenmeye başladı.

Kaynak: Sakarya Halk
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]