Sakarya'daki FETÖ davasında 10 tahliye

 Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şehir yapılanmasına ilişkin 32’si tutuklu, 29'u firari 72 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmanın ikinci gününde, tanık ifadelerinin alınmasının ardından avukatlara söz verildi.

Sanık avukatları müvekkillerinin, adı geçen örgütün faaliyetlerine veya eylemlerine bilerek ya da isteyerek katılmadıklarını savunarak, uzun süren tutukluluk halinin göz önünde bulundurulmasını ve tahliye edilmelerini istedi.

Daha sonra görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Ayhan Genç, Bekir Çatalbaş, Çetin Çınar, Fatih Aydın, Halis Aygün, Hüseyin Kav, Mehmet Osmanoğlu, Mehmet Sarı, Mehmet Peker ve Metin Sert'in adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak tahliyesine karar verdi.

Firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden heyet, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]