Sakarya'da yüzlerce kişi Kudüs için bir araya geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına İHH Sakarya Temsilciliği ve AK Parti Serdivan İlçe teşkilatı tepki gösterdi. İHH Sakarya Temsilciliği basın açıklaması sonrası ABD ve İsrail Bayrağı yaktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepki yağmaya devam ediyor. Tüm ülkede olduğu Sakarya'nın merkezinde ve ilçelerde bir çok STK temsilcileri ve vatandaşlar karara tepki gösterdi. Son olarak İHH Sakarya Temsilciliği Cuma namazı çıkışı Orhan Camisinde AK Parti Serdivan İlçe teşkilatı ise Serdivan ilçesindeki Sapak Camisinde karara tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.

“Tüm İslam dünyasında intifada zamanıdır”

Cuma namazı sonrasında Orhan Cami de İHH Sakarya Temsilciliği adına açıklama yapan Yaşar Kahraman, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa nın bulunduğu Kudüs'e sahip çıkmak için bugün burada toplandık. Siyonist İşgalci Rejime destek olan, ABD nin yaptığı açıklama ile Kudüs'ü İşgal Devletinin Başkenti olarak ilan etmesinin bizim gözümüzde en ufak bir kıymetinin olmadığını haykırmak için buradayız. ABD Başkanı Trump yaptığı açıklamada; "Kudüs'ü İşgal Devletinin başkenti olarak ilan ederek barışa katkı yaptığını" söylemiştir. Biz ABD nin barıştan ne anladığını çok iyi biliyoruz. Biz ABD’yi Afganistan'dan, Irak'tan, Libya'dan, Suriye'den tanıyoruz. Barış ve özgürlük getirmek için girdikleri her İslam toprağına nasıl bir kan ve zulüm getirdiklerini çok iyi biliyoruz. Bugün Müslümanlar; Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Siyonist askerlerden izin almak zorunda bırakılarak aşağılanmaktadır. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Değil ABD, tüm dünya bir araya gelse hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır. Artık zaman; Kudüs'ün özgürlük zamanıdır. Artık zaman; Müslümanların bu utanca bir son verme zamanıdır. Artık zaman; sadece Filistin de değil, tüm İslam dünyasında intifada zamanıdır” dedi.

“Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir”

AK Parti Serdivan İlçe teşkilatı’da Sapak Camisinde karara tepki olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması sonrasında konuşma yapan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İlk kıblemizdir, biz Kıblemizin; Yahudilerin, Hristiyanların eline geçmemesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Artık son kırmızıçizgimizi dokunanlara karşı tüm Serdivan olarak karar alındığı günden beri takipteyiz. Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu tavır ve duruşun yanındayız. Sonuna kadar yapmamız gereken neyse asla Kudüs ve Kudüslü Müslümanları yalnız bırakmayacağımızı ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ile birlikte kırmızı çizgimizden asla fedakarlık yapmayacağımızı belirtiyoruz. Ve sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]