Sakarya'da yüzlerce insan Filistinli şehitler için toplandı

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından 60 Filistinlinin şehit olduğu saldırılara yönelik Sakarya'da protesto düzenlendi.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından Gazze sınırında Filistinlilerin şehit edilmesine tepkiler büyüyor. Çok sayıda Filistinli’nin şehit olduğu saldırıların ardından Sakarya’da da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, STK’lar, ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katılımıyla AKM önünde basın açıklaması düzenlendi. ‘İsrail’e Lanet Filistin’e Destek’ sloganlarının atıldığı protesto gösterisi açıklamaların ardından son buldu.

Haklı müdafaamızdan vazgeçmeyeceğiz

Basın açıklamasında konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “İnsanlık dün tarihin gördüğü en ahlaksız katliamlardan birine şahit oldu. Her zaman yaptığı gibi Mübarek Ramazan ayı Arifesinde zalim ve terörist İsrail devletinin cinayetleri neticesinde 60 Filistinli kardeşimiz şehit düştü, 3 bine yakın kardeşimiz yaralandı. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu ümmeti Filistin meselesi konusundaki haklı ve meşru müdafaasından vazgeçiremeyecekler. Bu lanetlenmiş İsrail Devleti’nin yapmış olduğu terör saldırısı bugün Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Sakarya’da da siyasi partilerimizin temsilcileri, tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendikalar, basın ve kuruluşları ABD’yi de arkalarına alarak yapmış oldukları bu katliamı lanetlemek üzere burada toplandık. Şimdi tüm Sakaryalı siyasiler, STK’lar, sendikalar adına İl Başkanımız Fevzi Kılıç bir bildiri okuyacak, bu lanetlenmiş devleti, bunların mensuplarını ve destekçilerini bir kez daha lanetleyeceğiz” dedi.

Dimdik duracağız

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim bizim için yok hükmündedir. Çok güçlü uluslararası meşruiyeti olan bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ettik. Ümmetin onuru Kudüs’ün, bu tarz oldu-bittilerle işgal girişimine karşı Selahaddin Eyyubi gibi dimdik duracağız. İsrail’in dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silueti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]