Sakarya'da üretildi, Tuzlalılar hayran kaldı

Yıllardır birçok kamu kuruluşu ve belediye ile iş birliği yapan Saly Karavan, Tuzla Belediyesi için Mobil Taziye Aracı, Mobil Beyaz Masa ve Mobil Zabıta Kontrol Birim Aracı üretti. Araçların aktif olarak sunduğu hizmetler, vatandaşlar tarafından ilgi ve memnuniyetle karşılandı.

Mobil Taziye Aracı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşların acılı günlerinde taziye kabulünde kullanılmak üzere Saly Karavan tarafından üretilen mobil taziye aracını hizmete aldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, cenaze hizmetlerinde yeni bir dönemi başlattı. 2010 yılından itibaren cenaze evlerine pide-ayran ikramı gönderen, din görevlisi ile taziye ziyareti düzenleten, cenaze yakınlarının ulaşım hizmetlerini sağlayan Başkan Yazıcı, 2014-19 dönemi vaatleri arasında yer alan taziye çadırlarını 2014 yılında hizmete sundu. Ortalama 50’şer kişilik 4 taziye çadırı ile vatandaşların acılı günlerinde yanlarında olan Tuzla Belediyesi, ulaşım hizmetlerinde kullanılan bir otobüste tadilat projesi yaparak aracı mobil taziye aracına çevirdi. Otobüse karşılıklı çift kişilik özel koltuklar konuldu. Koltukların kenarları, taziye sohbeti ve ikramların yenilmesinde kullanılabilecek portatif sehpa donanımlı ile kullanıma hazırlandı. Otobüsün arka koltuğu din görevlisinin dua okuyabileceği, cenaze yakınlarının misafirlerini kabul edebileceği şekilde dizayn edildi. Otobüsün zeminine laminant döşendi ve halı serildi, camlara özel kesim tül ve perde takıldı. Otobüsün tavan ve yan döşemesi yenilendi. Otobüsün elektrik aksamı yenilendi, led aydınlatma yapıldı, çay makinesi konuldu. Tuzla Belediyesi Mobil Taziye Aracı, VİP özeliklerle donatıldı.

Başkan Yazıcı ve Başkan Keskin, Aracı İnceledi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile birlikte aracı inceledi. Araçta ev ortamı hissi sağlanmasına dikkat ettiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Vatandaşlarımızın en acılı günlerinde yanlarında yer alıyoruz. Taziye çadırı, mobil taziye aracı, ulaşım hizmetleri, pide-ayran ikramı, din görevlisiyle taziye ziyaretleri ile cenaze sahiplerinin organizasyonuna destek sağlıyoruz. En acılı gününü yaşayan vatandaşımızın yanında yer alıyor, imkanlarımızla destek sağlıyoruz” dedi.


Mobil beyaz masa


Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, vatandaşın belediye hizmetlerine kolayca ulaşabilmesi konusunda Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katıldığı toplu açılış töreni ile hizmete giren Mobil Beyaz Masa aracı ile adeta belediyeyi vatandaşın ayağına taşıyan Tuzla Belediyesi’nin bu yeni uygulaması, Tuzlalılar tarafından ilgi ve takdirle karşılanıyor.

Her gün Tuzla’nın bir noktasında hizmet veren Mobil Beyaz Masa, belediyedeki beyaz masa biriminin sunduğu tüm hizmetleri, vatandaşın ayağına taşıyor. Modern bir ofis şeklinde döşenen ve 4 personel ile hizmet veren Mobil Beyaz Masa aracında bekleme koltukları, LCD televizyon, klima, çay kahve otomatı, internet bağlantılı bilgisayarlar ve belediye yayınlarının bulunduğu kitaplıklar yer alıyor.

Henüz yeni hizmete girmesine rağmen, her gün 40-50 vatandaşın işlem yaptırdığı Mobil Beyaz Masa’da genellikle belediye hizmetlerine müracaat, iş ve yardım talepleri, belediye hizmetleri hakkında bilgilendirme gibi işlemler yapılıyor. Vatandaşların çoğu da, hizmeti vatandaşın ayağına taşıyan Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerini iletmek için Mobil Beyaz Masa’yı ziyaret ediyor.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]