Sakarya'da okuma yazma seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası kapsamında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK ) Hendek Müdürlüğü'nde yaşlılara okuma ve yazma dersi verilmeye başlandı.

KYK Hendek yurdunda kalan Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okuyan kız öğrencilerin verdiği okuma yazma derslerine ilgi her geçen gün büyüyor.
SAÜ Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Tülay Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurs afişleri gördükten sonra başvuru yaptığını söyledi.
Okuma yazma seferberliğinin kendisine çok şey katacağına inandığını belirten Çakmak, "Gelecekte küçük yaş guruplarıyla çalışacağım ama bir daha böyle bir yaş gurubuyla çalışma fırsatım olmayabilir. Elime böyle bir fırsat geçince değerlendirmek istedim. Benim için farklı bir deneyim olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Kursiyer Hayriye Köstereli (67), geçmişte erkek çocukların okutulduğunu ancak okumaya çok merakı olduğunu belirterek, "Almanya'da 26 yıl metalde çalıştım yazıları hep tanıyor ama okuyamıyordum. 3 gündür kursa geliyorum çok güzel vakit geçiriyorum. Utanan çekinen herkesi buraya bekliyoruz. Mahallemdeki 2 arkadaşım da ilerleyen günlerde onlar da bize katılacak inşallah." dedi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]