Sakarya'da eski komiser yardımcısına FETÖ'den hapis cezası

 Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan eski komiser yardımcısı hakim karşısına çıktı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilen eski komiser yardımcısı Emre Gümüş tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katılırken avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Gümüş, savunmasında, yazılı beyanlarını mahkemeye gönderdiğini, bunu tekrar ettiğini söyledi.

"ByLock" kullandığı iddiasını kabul etmediğini belirten sanık Gümüş, "Böyle bir programı kullanmadım. MİT'ten elde edilen bilgilerle soruşturmaya başlanılması ve  delil olarak kullanılması mümkün değildir." iddiasında bulundu.

Gümüş, iddianamede, "ByLock"u ne zaman indirdiği ve kiminle konuştuğunun belirtilmediğini ifade ederek, "ByLock' gizli bir yazışma programı değildir. Bu programı kullanmadığım gibi bu husustaki tespit tutanağını kabul etmiyorum." diye konuştu.

Hakkındaki "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasını kabul etmeyen Gümüş, tahliyesini ve beraatını talep etti.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanığın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcının mütalaasına karşın söz verilen sanık avukatı, mütalaaya katılmadıklarını, müvekkilinin tahliyesini ve beraatını istediklerini söyledi.

Son sözü sorulan Gümüş, "Suçlamaları kabul etmiyorum, mütalaaya katılmıyorum. Tutukluluğum beni ve ailemi mağdur etmiştir, sabit ikametgahım vardır. Kaçma şüphem yoktur. Tahliyeme ve beraatıma karar verilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Gümüş'ün, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme heyeti, sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önüne alınarak adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]