Sakarya'da Cumhuriyet Bayramı böyle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü Sakarya’da gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yılı kutlamaları Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Atatürk Bulvarı’ndan devam eden kutlamalarda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ve Sakarya İl Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törende konuşan Vali Coş, “Cumhuriyet ilanına karar veren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tüm üyelerinin, bütün şehit ve gazilerimizi, isimli ve isimsiz tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde milletçe saygıyla eğiliyoruz. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetin ve milletimizin üstün değerleri etrafında dünden daha güçlü bir şekilde kenetlenerek, tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan anlayışıyla milletçe tek yürek olarak, kardeş kavgası çıkarmaya çalışan fitne, fesat ve şer odaklarına en iyi cevabı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kutlamalar öğrenciler, askeri birlikler, polis, jandarma, bisikletçiler, motosikletçiler ve sporcuların yaptığı tören geçişinin ardından sona erdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]