Sakarya'da "Bilim Şenliği" başladı

TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Sakarya Bilim Yolculuğunda Bilim Şenliği Ana Organizasyonu Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda başladı.

Bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan şenlik için aşılış töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Gevher, AFAD Şube Başkanı Hüseyin Kaşkaş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdele ile birlikte şenlik organizasyonunun açılışı yapıldı.

Sakarya Üniversitesi, Serdivan Belediyesi, Sakarya Afad İl Müdürlüğü, Serdivan Fikir Sanat Akademisi, Sakarya Kent Konseyi Gençlik Meclisi gibi kurumların işbirliği ile düzenlenen şenlikte bilimsel deneyler, bilim atölyeleri, film gösterimleri, zeka oyunları atölyesi, robotik ve astronomi faaliyetleri, söyleşi gibi etkinlikler yer alıyor.

Binlerce ziyaretçinin katılımının beklendiği şenlik, Türkiye’de gerçekleştirilen 23 şenlikten biri olma özelliğini taşıyor. 19 söyleşinin, 65 atölyede 100’den fazla bilimsel etkinliğin gerçekleşeceği şenlik yediden yetmişe herkese hitap ediyor.

Şenliğe, geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Vurmalı Çalgılar Festivali"nde büyük bir başarı sergileyen Sakarya Cevat Ayhan Fen Lisesi öğrencileri de katıldı.

Cevat Ayhan Fen Lisesi Vurmalı Çalgılar Topluluğu’nun Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şenliğin açılışında güzel bir performansa imza attı.

İşte o performans:
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]