Sakarya'da 3 ilçede doğalgaz bulundu

Sakarya’nın Serdivan, Söğütlü ve Ferizli ilçelerinde doğalgaz rezervi bulundu. Serdivan’da doğalgaz rezervinin bulunduğu alan, tel örgülerle çevrilerek kapatıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden alınan izin doğrultusunda Sakarya’da 3 ilçede doğalgaz araması çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalar doğrultusunda açılan 3 ayrı kuyuda doğalgaz bulundu. Firma üç bölgede doğalgaz bulunmasıyla ilgili olarak Sakarya Valiliğine bilgi verirken doğalgaz bulunan bölgelerdeki sondaj yapılan kuyuların önlem olarak kapatıldı. Arama çalışmalarının yapıldığı ilçelerden biri olan Serdivan’da Aralık Mahallesi Gökçegören Ovası’nda yaklaşık 10 dönümlük alan doğalgazın bulunmasının ardından önlem amacıyla kapatılarak, etrafı tel örgülerle çevrildi.

"Sakaryalılar büyük memnuniyet duyacaktır"

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimizin değişik bölgelerinde arama faaliyetlerine devam ediliyor. Şu an itibarı ile 2 noktada yapılan sondajda doğalgaza rastlandığı ifade ediliyor. Burada gerekli çalışmalar bundan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın kontrol ve koordinesi ile devam edecek. Biz de bu çalışmalara destek veriyoruz. Enerji ihtiyacının milli kaynaklardan karşılanması tabi ki fevkalade bir durum inşallah bu hususta Sakarya’nın da katkısı olursa, bütün Sakaryalılar bundan büyük bir memnuniyet duyacaktır" diye konuştu.

"Umarım bereketli rezerv olur"

2015 yılı içerisinde özel bir petrol şirketi tarafından sondaj çalışmalarının yapıldığını ifade eden Aralık Mahallesi Muhtarı Mustafa Karabaşoğlu, “Yaklaşık 3-5 aylık bir çalışmadan sonra platform söküldü, vanalarla kapatıldı. Umuyoruz bereketli bir rezerv olup ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]