Sakarya'da 14 bin öğrenciye tablet dağıtıldı

Sakarya’da 2012 yılından itibaren uygulanan FATİH projesi kapsamında bugüne kadar 2.110 adet etkileşimli tahta, 638 çok fonksiyonlu yazıcı kurulumu ve 14.099 adet tablet bilgisayar öğrencilerle buluştu.

Sakarya Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılması nedeniyle tören düzenlendi. Törene; Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cansız, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Serdivan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, FATİH projesi kapsamında ilimizde bugüne kadar 14 bin 99 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığını belirterek, tablet dağıtımının devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, FATİH Projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdiği konuşmasında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından başlatılan FATİH Projesi 2011 yılında uygulamaya başlanmıştır. 2012 yılı Mart ayında 3 pilot okul ile ilimiz Fatih Projesi kapsamına alınmıştır.

Bu güne kadar 1. Faz kapsamında Fen, Sosyal Bilimler, Anadolu ve İmam Hatip liselerinden oluşan 45 okulumuza 840 Etkileşimli tahta, 45 Çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamera ve 8071 adet öğretmen ve öğrenci tablet bilgisayarı dağıtılmıştır. Bu okullarımızdan 43 adetinin altyapı kablolama çalışmaları tamamlanmıştır. Fiber internet erişim bağlantıları bir çok okulumuzda tamamlanmış, diğer okullarımızda fiber internet erişim çalışmaları devam etmektedir.

2. Faz 1. Kısım kapsamında,  1. Fazda Etkileşimli tahta kurulumu tamamlanmamış, İmam Hatip Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Liseleri ile birlikte Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve İmam Hatip Orta Okullarından oluşan 78 okulumuza 1.270 adet etkileşimli tahta kurulumu ve kabulleri gerçekleşmiştir.

 2. Faz 2. Kısım kapsamında 290 okulumuza 3.441 adet etkileşimli tahtanın sevkiyat ve montajları devam etmekte olup,  2015 yılı sonu itibari ile montajların tamamlanması planlanmaktadır.

2. Faz kapsamında 236 lise ve ortaokullara ağ altyapı kurulumu ile ilgili keşif çalışmaları tamamlanmış, ağ altyapı çalışmaları ortaokul ve liselerde devam etmektedir.

2. Faz kapsamında lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulu seviyesindeki tüm resmi örgün eğitim kurumlarına 593 adet çok fonksiyonlu yazıcı kurulumu yapılmıştır.

Etkileşimli tahta kurulumu yapılan okullardaki 1.842 öğretmenimiz 30 saatlik Eğitimde Fatih Projesi Teknoloji Kullanım Kursu hizmetiçi eğitimini tamamlamışlardır. Bu kurslarımız planlı bir şekilde devam etmektedir.

Netice itibari ile Fatih Projesi kapsamında bugüne kadar 2.110 adet etkileşimli tahta, 638 çok fonksiyonlu yazıcı kurulumu 14.099 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmıştır.”

FATİH projesinin tanıtım filminin izlendiği törende daha sonra Sakarya Anadolu Lisesi öğrencilerine tablet bilgisayarları, programa katılan davetliler tarafından verildi. Törenin ardından il milli eğitim müdürü ve protokol üyeleri öğretmenler odasına geçerek, Sakarya Anadolu Lisesi öğretmenleriyle eğitim üzerine sohbette bulundular.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]